Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Achilles’29
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Achilles’29

Tijdens de interlandperiode tankte ADO Den Haag Vrouwen vertrouwen met een ruime zege op KAA Gent. Vrijdag wordt de competitie hervat tegen nieuwkomer Achilles ’29. Met het debuut tegen de club uit Groesbeek komt een einde aan de eerste cyclus van de Eredivisie.

ado_aankondigingadoach_fb

Achilles ’29 debuteerde nog mooi in de competitie met een zege bij PEC Zwolle, maar verloor de vijf duels die volgden. Bovendien wist de nieuwkomer sinds de eerste speelronde nog maar één keer te scoren. De ploeg zal aan het zelfvertrouwen willen werken na drie ruime nederlagen op rij. Met drie punten uit zes wedstrijden staat Achilles ’29 op de zevende plaats. ADO Den Haag Vrouwen begon eveneens uitstekend aan het nieuwe seizoen met vier overwinningen op rij, maar verloor de twee toppers die volgden. Met twaalf punten uit zes wedstrijden staan de groengelen keurig op de derde plaats. Aanstaande vrijdag zal de ploeg er alles aan doen om ook van de vijfde ploeg buiten het podium te winnen.

“Ik denk dat we op dit moment erg tevreden kunnen zijn met onze prestaties,” zegt Michelle Vrieling. “De wedstrijden die we moesten winnen hebben we gewonnen, en tegen de topclubs Ajax en Twente hebben we heel goed weerstand geboden en zijn we niet weggespeeld. We zijn zeker op de goede weg.”

Zelf gaat ze al richting de honderd officiële wedstrijden in het groengele shirt, ondanks haar nog jonge leeftijd. “Het is wel een beetje gek om met 21 jaar een van de meest ervaren speelsters te zijn, maar daarbij is het ook al mijn vijfde seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen,” aldus de middenveldster. “Anders dan vorige seizoenen probeer ik nu wat meer leidend te zijn op de trainingen en in de wedstrijden. De jonge meiden zijn allemaal ontzettend leergierig, dus het is hartstikke leuk om hen te kunnen helpen en zo als team telkens een stapje beter te worden.”

michellevrieling

Vrijdag wacht de eerste wedstrijd tegen de laatste van de zeven tegenstanders, nieuwkomer Achilles ’29. “Ik ben erg benieuwd hoe zij zullen spelen. Ze hebben het sommige tegenstanders verrassend lastig gemaakt, dus ik denk dat we alert moeten zijn op onderschatting. Daarentegen ben ik er wel van overtuigd dat we de drie punten gaan pakken tegen Achilles ‘29,  want wij kunnen gewoon echt heel erg goed voetballen.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ‘29 wordt op vrijdag 28 oktober gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

wedstrijdposter_ado_achilles