Linkspoot Mijke Roelfsema wil stijgende lijn doortrekken 
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Linkspoot Mijke Roelfsema wil stijgende lijn doortrekken 

mijke_13Aan haar eerste seizoen in de Eredivisie met ADO Den Haag Vrouwen hield Mijke Roelfsema gemengde gevoelens over. Himmelhochjauchzend na de bekertriomf tegen Ajax, zum Tode betrübt na een veel te vroege rode kaart tegen FC Twente. De linkspoot met de radargestuurde trap streeft dit seizoen vooral naar meer stabiliteit.

Mijke Roelfsema kijkt met een dubbel gevoel terug op het vorige seizoen. “Ik heb niet veel gespeeld, maar toch heel mooie momenten meegemaakt, zoals het winnen van de bekerfinale en de geweldige sfeer bij de competitiewedstrijd tegen Ajax. Na afloop stonden er zoveel kinderen te wachten, dat wij een uur lang handtekeningen hebben uitgedeeld.” Daar tegenover stond dat zij twee keer een rode kaart kreeg in wedstrijden tegen FC Twente. “Terwijl ik daarvoor nog nooit een kaart had gehad. Bij de eerste wedstrijd in Hengelo – waar mijn hele familie op de tribune zat en mijn zusje er voor het eerst bij was – moest ik er na 12 minuten uit, omdat ik in een reflex hands maakte. De tweede wedstrijd tegen Jong FC Twente was de bizarste die ik ooit heb meegemaakt, met drie rode en tien gele kaarten. Dat ik er na een tweede gele kaart uit moest was achteraf niet zo erg. We konden die wedstrijd toch niet meer winnen en ik werd niet geschorst.”

Begonnen op de bank kwam Mijke dit seizoen in de tweede wedstrijd tegen SC Heerenveen als invaller in het veld om haar plaats in het centrum van de verdediging niet meer af te staan. “Mijn doel dit seizoen is ook om in de basis te komen en stabiel te spelen. Ik ben vooral tevreden dat het van wedstrijd tot wedstrijd beter gaat. Ik kan nog veel leren, zowel verdedigend als aanvallend, maar er is nu in ieder geval een stijgende lijn en het is belangrijk die door te trekken.”

Afwisselen
Mijke onderscheidde zich in de hoofdmacht al met goed getimede intercepties en sterke duels, maar haar dodelijk accurate dietepass was minder vaak te zien dan bij de beloften. “Daar speelden we ook wat anders met diepgaande middenvelders. Als Nadine Noordam ging en ik hoorde haar schreeuwen, kon ik de bal blind geven. Nu ben ik minder gefocust op die lange bal en probeer ik het meer af te wisselen.” Voor gevaar zorgt zij regelmatig met haar corners, sinds de wedstrijd tegen PSV van rechts en van links. “Een corner van links nemen voelde voor mij niet natuurlijk, maar toen ik het tegen PSV voor de eerste keer deed, leverde dat direct een goal op.”

In het centrum van de Haagse verdediging vindt Mijke het fijn samenspelen met Hélène Heemskerk. “Zij heeft veel ervaring, is goed in coaching en lost veel situaties op. Daardoor is zij echt een vertrouwensbron. Omdat wij erg van elkaar verschillen, kunnen wij ook veel van elkaar leren. Zo ben ik heel rustig en heeft zij dat minder. Overigens denk ik ook wel eens dat ik te rustig blijf en gewoon de bal weg zou moeten schieten.” Bij de beloften vormde Mijke eerder een ijzersterk koppel met Sabine Kuilenburg. “Met haar kan ik het heel goed vinden, ook buiten het veld. Wij lijken in veel opzichten erg op elkaar, bijvoorbeeld als het gaat om emotie, de vreugde na een doelpunt, zin hebben in een wedstrijd. Ik ga er zeker van uit dat wij in de Eredivisie nog samen zullen spelen.”