Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen boekte afgelopen vrijdag in het eigen stadion een ruime zege op Achilles ’29. Daarmee stonden alle clubs dit seizoen al eens tegenover de ploeg van Arend Regeer. Aanstaande vrijdag wacht de tweede confrontatie met PSV. Van de dertien eerdere onderlinge duels won ADO Den Haag Vrouwen er vijf en trok de ploeg uit Eindhoven zesmaal aan het langste eind. De overige twee wedstrijden werden de punten gedeeld. De groengelen zal er alles aan gelegen zijn om weer eens te winnen in Eindhoven. De laatste keer gebeurde dat op 21 december 2012, toen met 1-3 werd gewonnen. Eerder dit seizoen zorgden Sharona Tieleman, Nadine Noordam en Yvette van der Veen voor de 3-1 zege in het Kyocera Stadion.

2016-09-30-at-19-55-28

PSV heeft de weg omhoog weer gevonden in de Eredivisie. Na de nederlaag in Den Haag op 30 september won de Brabantse club driemaal op rij met de doelcijfers 12-1. Hierdoor is het elftal opgeklommen naar de vierde plaats met negen punten uit zeven duels. Met een voorsprong van zes punten staat ADO Den Haag Vrouwen één plaats hoger. De club uit de Residentie won vijf van de zeven wedstrijden en zal er vrijdag op gebrand zijn om daar zes uit acht van te maken.

“Ik denk dat wij als team steeds beter aan het worden zijn,” zegt Marthe van Erk. “We worden steeds fitter en raken langzamerhand meer op elkaar ingespeeld. We hebben veel jonge meiden en die leren iedere keer weer bij van de ervaren speelsters. Zo zijn we als team echt wel aan het groeien. Ik denk dat we uiteindelijk tegen Ajax en FC Twente ook punten kunnen pakken. We hebben afgelopen wedstrijden tegen deze clubs ook zeker kansen gehad. Als we als team door blijven groeien moet dit goed komen.”

De spits is zelf ook aan het groeien en scoorde afgelopen vrijdag tegen Achilles ’29 als basisspeelster haar eerste competitiedoelpunt in de Eredivisie. “Ik merk dat ik steeds fitter aan het worden ben en dat mijn spel ook steeds beter wordt.” Dit seizoen hoopt ze vooral nog explosiever te worden. “Verder hoop ik het komende seizoen veel minuten en meerdere doelpunten te maken. Uiteindelijk wil ik een vaste waarde worden in het team.”

doelpuntmarthe

Wellicht al in de belangrijke wedstrijd tegen PSV, waarvan ze ondanks de goede wedstrijd ook vermoedt dat tijdens de confrontatie in het Kyocera Stadion werd geprofiteerd van de fase waarin de tegenstander zat. “Ze hadden na drie wedstrijden nog geen punten, dus het vertrouwen ontbrak in die ploeg, terwijl wij juist wel het vertrouwen hadden na de volle buit uit drie wedstrijden,” aldus de 20-jarige  voetbalster uit Zundert uitkomend voor ADO Den Haag Vrouwen. “Ik denk dat we PSV nu zeker niet moeten onderschatten, dit team heeft de afgelopen drie wedstrijden negen punten behaald. Ik denk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Het zal een spannende wedstrijd worden.”

De wedstrijd PSV – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 4 november gespeeld op De Herdgang, gelegen aan de Oirschotsedijk 12 in Eindhoven. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotograaf: Peter Looijen