Duur verlies Jong ADO Vrouwen tegen RKHVV
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Duur verlies Jong ADO Vrouwen tegen RKHVV

RKHVV was zaterdagmiddag de tegenstander van Jong ADO Den Haag Vrouwen op Sportpark de Kastelenring in Leidschendam.  De ploeg van Hans van Heteren trok in een doelpuntrijk duel aan het kortste eind en stond na een eindstand van 3-4 met lege handen.

3

Al na zeven minuten bediende Demi Verlangen Chasity Grant op rechts en kon de 1-0 worden aangetekend. RKHVV liet niet lang op een antwoord wachten en trok de stand slechts twee minuten later weer gelijk; 1-1. De groengelen bleven op jacht naar de voorsprong, maar verschillende combinaties liepen op niets uit. Zo ook de mooie actie op snelheid van Shanique Dessing, haar doelpoging ging maar net naast. In de 35ste minuut verdween een vrije trap van RKHVV via de onderkant van de lat in het doel; 1-2. Dit was tevens de ruststand.

2

Na de theepauze bleef de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar er waren maar weinig kansen aan beide kanten. Jong ADO Den Haag Vrouwen bleef gevaarlijk op rechts en even leek de 2-2 dichtbij. Chasity Grant kwam goed door, maar de keepster van RKHVV stak hier een stokje voor. In de 72ste minuut slaagde de formatie van Hans van Heteren er alsnog in om de 2-2 te maken doordat Annouk Boshuizen de bal goed van Romy Speelman aannam in de zestien en netjes afrondde. Vijf minuten later maakte de linksbuiten van RKHVV de 2-3, waardoor de residentieclub wéér tegen een achterstand aankeek. In de 85ste minuut werd het zelfs nog 2-4. Toch weigerde Jong ADO Den Haag Vrouwen bij de pakken neer te gaan zitten. Rosalyn van der Dussen wist vlak voor het fluitsignaal via een fraaie vrije trap nog de 3-4 aan te tekenen, maar meer zat er helaas niet in voor de club uit de residentie.

1

Volgende week zaterdag 12 november speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen om 17.00 uur op Sportpark de Kastelenring in Leidschendam tegen de koploper Ter Leede.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – RKHVV 3-4 (1-2)

Scoreverloop: 7. Chasity Grant 1-0, 9. RKHVV 1-1, 35. RKHVV 1-2, 72. Annouk Boshuizen 2-2, 84. RKHVV 2-3, 85. RKHVV 2-4, 90. Rosalyn van der Dussen 3-4

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
 Isa Pothof, Julia Kagie, Demi Verlangen, Romy Speelman, Kimberley Smit, Laura Brafine, Holly Kampers (68. Jaimy Ravensbergen), Rosalyn van der Dussen, Chasity Grant, Annouk Boshuizen, Shanique Dessing

Fotografie: Christian Brafine