Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

Na de uitstekend gespeelde uitwedstrijd tegen PSV wacht ADO Den Haag Vrouwen komende vrijdag opnieuw een duel buiten de residentie. Op bezoek bij SC Heerenveen wil de Haagse ploeg graag de lijn van de wedstrijd tegen PSV doortrekken. In Friesland is SC Heerenveen voor ADO Den Haag Vrouwen altijd een hardnekkig te bespelen tegenstander. Van de 29 eerdere confrontaties wonnen de groengelen er negentien en de Friese club twee. De overige acht duels eindigden onbeslist. De afgelopen twee seizoenen bleef ADO Den Haag Vrouwen ongeslagen tegen SC Heerenveen. De thuiswedstrijd eindigde dankzij doelpunten van Nance van der Meer en Carmen Simonis in een 2-1 overwinning.

2016-09-09-at-21-10-35

SC Heerenveen is tot nu toe bezig aan een wisselvallig Eredivisieseizoen. In acht duels werden evenveel punten bij elkaar gespeeld. Na twee nederlagen op rij heeft de Friese club de vierde plaats verloren aan PSV. ADO Den Haag Vrouwen daarentegen beleeft tot nu toe een goed seizoen. Na het gelijkspel bij PSV staat het elftal van Arend Regeer stevig op de derde plaats, met zes punten voorsprong op de club uit Eindhoven.

“Ik denk dat wij als jonge maar sterke ploeg tot zover een goede presentatie hebben geleverd,” zegt Jessie van Leeuwen. “Wij zijn een team waar veel passie en strijd in zit. Ik denk dat het terecht is dat wij voor de top vier van de Eredivisie gaan!”

Afgelopen vrijdag bezorgde de 20-jarige verdedigster haar elftal met een prachtig afstandsschot een punt bij PSV. Het betekende het tweede Eredivisiedoelpunt voor de speelster, die de afgelopen jaren op veel verschillende posities heeft gestaan. “Daardoor kon ik me nooit echt focussen op één plek. Nu wil ik me verder ontwikkelen op de nummer 4-positie. En in verdedigend opzicht heb ik nog genoeg te leren.”

jessiedoelpuntpsvado

“SC Heerenveen is ook een jonge ploeg die natuurlijk voor de winst wil gaan,” kijkt ze vooruit naar de komende competitiewedstrijd. “En ook wij gaan strijden voor die drie punten, dus het kan nog een leuke wedstrijd worden!”

De wedstrijd SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 11 november gespeeld op Sportpark Skoatterwald, gelegen de Oranje Nassaulaan 21. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen