Jong ADO Vrouwen verslaat koploper Ter Leede
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen verslaat koploper Ter Leede

Zaterdag 12 november stond de topper tussen Ter Leede en Jong ADO Den Haag Vrouwen op het programma! Behalve dat het op voorhand al een spannende wedstrijd zou moeten worden, was het voor veel speelsters ook het weerzien van een paar oude bekenden. Malu Postel en Mirthe Bos, vorig seizoen nog uitkomend voor Jong ADO Den Haag Vrouwen, maken nu deel uit van het selectieteam van Ter Leede. Een spannende wedstrijd was het zeker, want de vroege treffer van Annouk Boshuizen was uiteindelijk bepalend. Jong ADO Den Haag Vrouwen versloeg koploper Ter Leede met 1-0!

doelpuntjong1

De ploeg van Hans van Heteren begon de wedstrijd met direct druk te zetten op de tegenstander. Dat leverde een veldoverwicht en scoringskansen op. Ter Leede had hier geen adequaat antwoord op en was zichtbaar onder de indruk. ADO Den Haag profiteerde hiervan reeds in de achtste minuut. Na een goede assist van Chasity Grant was het Annouk Boshuizen (nr 37) die met een fenomenale actie en een snoeihard afstandsschot trefzeker was; 1-0! Reeds vijf minuten later kon Ter Leede de stand gelijk trekken middels een penalty. Echter voormalig ADO Den Haag speelster Kitty Susan schoot de bal jammerlijk naast. Debutant in de basis, de 15-jarige Jaimy Ravensbergen, was vervolgens met haar snelheid en wendbaarheid de verdediging van Ter Leede een aantal malen te snel af. Dat leidde niet tot meer doelpunten waardoor Jong ADO Den Haag Vrouwen met een 1-0 voorsprong de rust inging.

chasitygrant

In de tweede helft werden vele kansen gecreëerd. Jong ADO Den Haag Vrouwen kwam een paar keer gevaarlijk door met goede acties van Shanique Dessing. Helaas gingen deze inzetten net naast of over en kwam er dus geen uitbreidingstreffer aan Haagse zijde. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Ter Leede nog een vrije trap op randje strafschopgebied wegens vermeend hands. Ook deze inzet verdween ruim over het doel van de alert keepende Romy Dalebout. Over gehele wedstrijd genomen was Jong ADO Vrouwen duidelijk de bovenliggende partij. De 1-0 overwinning op concurrent en koploper Ter Leede was dan ook meer dan verdiend.

De groengelen staan momenteel op een knappe derde plaats met 19 punten. Ter Leede is samen met Jong Telstar koploper met 22 punten. Echter Jong ADO Vrouwen heeft een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week zaterdag komt de residentieclub niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 26 november 14:00 uur uit tegen rode lantarendrager RVVH in Ridderkerk.

Maandag aanstaande oefent Jong ADO Vrouwen om 18:30 uur uit tegen KMD C1 jongens.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Ter Leede VR1 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 8. Annouk Boshuizen

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:

Romy Dalebout, Julia Kagie, Fréderique Nieuwland, Kimberley Smit, Allyssa Daal, Rosalyn van der Dussen, Annouk Boshuizen, Romy Speelman, Chasity Grant, Jaimy Ravensbergen (85. Laura Brafine) en Shanique Dessing

Fotografie: Christian Brafine