Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle

Na twee uitwedstrijden op rij, treedt ADO Den Haag Vrouwen aanstaande vrijdag weer in het eigen Kyocera Stadion aan, als PEC Zwolle op bezoek komt. Van de zeventien eerdere confrontaties in de competitie won de Haagse ploeg er twaalf en de opponent tweemaal. De overige drie duels eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen won ADO Den Haag Vrouwen de uitwedstrijd dankzij een doelpunt van Victoria Pelova met 0-1.

vickypecado

PEC Zwolle wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen en pakte alleen een punt tegen SC Telstar en SC Heerenveen. Met twee punten uit negen duels staat de ploeg op de laatste plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen is met zestien punten de trotse nummer drie. Drie van de vier thuiswedstrijden eindigden dit seizoen in een overwinning. Aanstaande vrijdag zal het elftal van Arend Regeer er alles aan doen om een vierde daaraan toe te voegen en zich te revancheren van de nederlaag van afgelopen vrijdag.

“Ik denk dat we het prima doen,” zegt Jennifer Vreugdenhil over het seizoen tot nu toe. “We hebben zelf als doelstelling gezegd bij de eerste vier te komen en tot nu toe staan we prima net achter de top. Ook denk ik dat dat zeker verdiend is. Je merkt dat we nog onderdoen voor de grote clubs, maar ook die kunnen we het zeker nog moeilijk maken.”

jennifervreugdenhil

Ze is bezig aan haar derde seizoen als eerste doelvrouw en is in samenwerking met haar trainers momenteel vooral bezig haar coachings- en communicatievaardigheden te verbeteren. “Ik probeer gevaarlijke situaties te voorkomen door middel van coaching en praten met je team. Verder kunnen er nog een hoop dingen verfijnd worden. Iedere training zijn we weer bezig met het verfijnen van de technische vaardigheden.”

Aanstaande vrijdag wacht de goallie met haar ploeg een confrontatie met PEC Zwolle. “Als dat elftal hetzelfde speelt als de uitwedstrijd wordt het een lastige wedstrijd,” aldus de 21-jarige doelvrouw, die eerder tegen dezelfde tegenstander de nul hield. “PEC Zwolle speelde erg compact en daar was voor ons moeilijk doorheen te komen. Ik verwacht dat wij de bovenliggende partij zullen zijn en meer de bal zullen hebben. Wel moeten we natuurlijk de kansen gaan creëren en deze ook afmaken.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt op vrijdag 18 november gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie:
Peter Looijen