“Jong” ADO Den Haag wint oefenduel van CTO Amsterdam
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

“Jong” ADO Den Haag wint oefenduel van CTO Amsterdam

Op dinsdagavond 22 november werd in het Kyocera Stadion een oefenwedstrijd gespeeld. De ploeg van Arend Regeer trad om 17:00 uur aan tegen CTO Amsterdam/Eindhoven. Een hattrick van Marthe van Erk en een doelpunt van Eline Koster zorgden voor een terechte overwinning op de Amsterdamse ploeg; 4-2.

dsc_7203

ADO Den Haag Vrouwen kreeg al in de tweede minuut van de wedstrijd de eerste echte grote kans. Na een goede steekbal op Pia Rijsdijk die een poging deed de keepster te omspelen legde zij de bal terug op Rosalyn van der Dussen. Laatstgenoemde schoot de bal echter hoog over. In de 14e minuut leverde een overtreding op Pia Rijsdijk in het zestienmetergebied een penalty op voor de groengelen. Marthe van Erk schoot de bal vervolgens overtuigend in de rechterhoek; 1-0. In de eerste helft had ADO Vrouwen duidelijk het overwicht. De residentieclub kreeg verschillende kansen maar wist de 2-0 niet te maken. Geheel tegen de verhouding in scoorde CTO de gelijkmaker, weinig druk op de bal vanuit ADO Den Haag Vrouwen resulteerde in een schietkans voor de spits van CTO; 1-1. De ploegen zochten met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.

In de tweede helft kwam CTO goed uit de startblokken, de vrouwen van ADO wisten echter snel de voorsprong te pakken. In de 47e minuut maakte Sabine Kuilenburg een handsbal, de gegeven vrije trap vanaf 20 meter ging naast. Een gigantisch mooi afstandsschot van Rosalyn van der Dussen werd met veel moeite door de keepster van de tegenstander uit het goal gehouden. Geheel uit het niets liep Marthe van Erk vervolgens in de 62e minuut de bal binnen op aangeven van Nance van der Meer; 2-1. Het duo wat voor de tweede Haagse treffer zorgde, was ook verantwoordelijk voor de 3-1. Nance van der Meer gaf vanaf rechts een goede hoge voorzet. Marthe was goed op snelheid en na een een-op-een situatie met de keepster schoof ze de bal beheerst in de linkerhoek, waarmee zij haar hattrick voltooide.

dsc_7318

Richting het einde van de wedstrijd verdween een afstandsschot van CTO ongelukkig in de touwen; 3-2.
De rebound van de penalty vlak voor het eindsignaal bepaalde de eindstand in het voordeel van de groengelen. De keepster redde de inzet van Nance van der Meer in de rebound kreeg Eline Koster de bal in de goal; 4-2.

dsc_7480

ADO Den Haag Vrouwen – CTO Amsterdam/Eindhoven 4-2 (1-1)

Scoreverloop: 14. Marthe van Erk 1-0, 39. CTO Amsterdam/Eindhoven 1-1, 62. Marthe van Erk 2-1, 68. Marthe van Erk 3-1, 82. CTO Amsterdam/Eindhoven 3-2, 90+1. Eline Koster 4-2.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof, Nikki Ridder (80. Lindsey Keizerweerd), Sabine Kuilenburg, Mijke Roelfsema (77. Allyssa Daal), Priscilla Mesker (46. Yvette van der Veen), Rosalyn van der Dussen, Eline Koster, Victoria Pelova (62. Romy Speelman), Pia Rijsdijk (46. Annouk Boshuizen), Marthe van Erk en Nance van der Meer

Fotografie: Dennis Simonis