Voorbeschouwing Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen

Na de interlandperiode wordt de competitie aanstaande vrijdag hervat. Voor ADO Den Haag Vrouwen wacht de uitwedstrijd tegen Achilles ’29. De eerste confrontatie ooit werd eerder dit seizoen met 4-1 gewonnen. Pia Rijsdijk (2), Victoria Pelova en Marthe van Erk verzorgden de Haagse doelpunten.

2016-10-28-at-20-50-30

Tijdens het debuutseizoen won Achilles ’29 tweemaal van PEC Zwolle. Met zes punten uit tien wedstrijden staat de ploeg uit Groesbeek momenteel op de zevende plaats. ADO Den Haag Vrouwen staat dankzij een goede thuisreeks derde met negentien punten. Op bezoek bij Achilles ’29 zullen de groengelen er alles aan doen om na drie uitduels zonder overwinning drie punten mee naar huis te nemen.

“We doen het heel goed, hebben de punten gepakt die we moesten pakken,” zegt Vesna Veltrop. “Tegen clubs als Ajax en Twente wisten we dat het moeilijker zou worden. Dat was ook zo, maar ook in die wedstrijden waren wij niet kansloos. We hebben een periode gehad met veel blessures, die een aantal verschuivingen in het team tot gevolg had. Dit heeft wellicht wat invloed gehad op de prestaties, maar wij hebben het als team heel goed opgepakt. We zijn een heel jong team, dat als doel heeft gesteld om bij de eerste vier te eindigen. We zijn op de goede weg, maar moeten de wedstrijden blijven winnen waarvan wij vinden dat wij ze moeten winnen.”

vesnaveltrop5

Zelf heeft de 23-jarige middenveldster dit seizoen nog alle wedstrijden in het veld gestaan, waar ze uiteraard erg blij mee is. “Daar doe je het immers voor,” merkt ze op. “Ik ben iemand die graag wil dat iedereen het naar zijn zin heeft en plezier heeft. Ik weet dat dit soms lastig is, vooral als je niet of niet veel speelt. Nu speel ik vaker en door deze positie hoop ik nog meer te kunnen betekenen voor het team. Ik zal niet snel de grootste uitblinker zijn, maar wil wel een speelster zijn waar je op kunt rekenen. Door mijn ervaring trek ik meer mijn mond open en eis ik ook van mezelf dat ik het team er op moeilijke momenten doorheen sleep. Daardoor hoop ik dat iedereen zichzelf kan zijn, plezier heeft en daardoor het beste uit zichzelf kan halen, zodat wij als team sterker worden. Want plezier is de basis voor succes!”

Aanstaande vrijdag verwacht ze een leuke wedstrijd, die redelijk gelijk zal opgaan. “Achilles ’29 heeft mij persoonlijk positief verrast. Ze willen voetballen en dit kunnen ze bij vlagen ook goed. We mogen ze niet onderschatten. De thuiswedstrijd hebben we met 4-1 gewonnen, maar dit geeft geen garantie. Wij spelen voor het eerst uit in Groesbeek, alles is nieuw en van de ambiance hebben we geen verwachting. We nemen de goede prestatie van de thuiswedstrijd mee, dus wij zullen vol vertrouwen afreizen en alleen genoegen nemen met drie punten!”

De wedstrijd Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 2 december gespeeld op Sportpark De Heikant, gelegen aan de Cranenburgsestraat 33a in Groesbeek. Aftrap is om 19:30 uur.

vesnaachilles

Tekst: Ivo Schimmel