Jong ADO Vrouwen verliest nipt van Jong Telstar
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen verliest nipt van Jong Telstar

In de laatste officiële competitieronde voor de winterstop nam Jong ADO Den Haag Vrouwen het op tegen Jong Telstar. Aan het begin van het seizoen moest de ploeg van Hans van Heteren het onderspit delven. In eigen huis werd toen met 0-2 verloren van de talentenploeg uit Velsen Zuid. Op zaterdagmiddag 10 december stond de return op het programma. Het was een zeer spannende wedstrijd, waar helaas nipt verloren werd van concurrent Jong Telstar; 2-1.

roostelado

Dat het op voorhand een leuke wedstrijd ging worden was zeker. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat was ook deze wedstrijd weer duidelijk zichtbaar. De eerste helft begon daardoor meteen goed. De teams zochten de voetballende oplossing en dat zorgde voor mooie combinaties. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Goed handelen van keepster Isa Pothof zorgde ervoor dat de groengelen niet op achterstand kwamen. Daarna waren de beste kansen voor de club uit de Hofstad. Helaas waren de speelsters van Jong ADO Vrouwen net niet nauwkeurig genoeg in de afronding. De eerste helft kenmerkte zich als een felle maar sportieve wedstrijd met een 0-0 ruststand.

hollyadotel

Jong ADO Den Haag Vrouwen kon direct na de aftrap van de tweede helft de score openen door een gegeven penalty na een overtreding op Shanique Dessing. Helaas werd deze kans niet benut door Annouk Boshuizen. De tweede kans van de wedstrijd was wederom voor de groengelen, echter wist de keepster van Jong Telstar deze inzet te redde. Tegen de verhoudingen in was het dan toch Jong Telstar dat op voorsprong kwam; 1-0. Jong ADO Vrouwen liet de koppen niet hangen en creëerden wederom de meeste mogelijkheden. Het was dan ook meer dan verdiend toen Shanique Dessing de gelijkmaker uit een vrije trap van Romy Speelman binnen kon schieten: 1-1. Lang kon de residentieclub hier niet van genieten, want een minuut later kwam Jong Telstar in halfdonker alweer via een buitenspeldoelpunt met een tegenwoord; 2-1. Door de invallende duisternis was het eigenlijk niet mogelijk normaal de wedstrijd uit te spelen. De lichtinstallatie was defect en de scheidsrechter zag geen noodzaak de wedstrijd te staken. Helaas was Jong ADO Vrouwen niet bij machte om de achterstand weg te poetsen en eindigde de wedstrijd in 2-1 voor de thuisclub

anouktelado

Volgende week zaterdag, 17 december, speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen een inhaalwedstrijd. De ploeg van Hans van Heteren gaat dan opnieuw op bezoek bij concurrent Buitenveldert. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd na slechts 12 minuten spelen (stand 0-0) al gestaakt wegens een vervelende blessure voor Carmen Simonis.

Jong Telstar – Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 52. Jong Telstar 1-0, 74. Shanique Dessing 1-1, 75. Jong Telstar 2-1

Gele kaarten: 41. Jong Telstar

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof, Julia Kagie, Jessie van Leeuwen, Renee Zoutewelle (78. Holly Kampers), Allyssa Daal, Rosalyn van der Dussen, Annouk Boshuizen, Romy Speelman, Chasity Grant (65. Evi de Niet), Jaimy Ravensbergen en Shanique Dessing

Fotografie: Peter Looijen