Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

Drie overwinningen op rij smaken naar meer voor ADO Den Haag Vrouwen. Aanstaande vrijdag staat de topper tegen koploper Ajax op het programma. Van de eerdere dertien onderlinge duels won ADO Den Haag Vrouwen er drie en zegevierde Ajax achtmaal. De overige twee duels eindigden gelijk. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in het Kyocera Stadion in 0-2.

2016-10-07-at-19-35-15

Nog ongeslagen staat Ajax bovenaan de Eredivisie met 34 punten uit twaalf wedstrijden. Die koppositie danken de Amsterdamse vrouwen vooral aan de sterke defensie, getuige de vier tegentreffers die tot nu toe werden geïncasseerd. De selectie herbergt een aantal voormalige speelsters van ADO Den Haag Vrouwen en daar kwam er deze week nog één bij met het officieel contracteren van Lucienne Reichardt, die meer dan honderd wedstrijden in het groengele shirt achter haar naam heeft staan. ADO Den Haag Vrouwen staat na drie overwinningen op rij met 25 wedstrijden uit twaalf wedstrijden stevig op de derde plaats.

“Ik vind dat wij als ploeg vaak laten zien dat we bij de bovenste drie horen,” zegt Mijke Roelfsema. “De afgelopen wedstrijden gingen goed en het team ontwikkelt zich zeker positief. We vinden elkaar steeds makkelijker en we maken mooie doelpunten. Ik denk dat wij heel verrassend kunnen zijn tegen de twee ploegen die boven ons staan. Als we gewoon ons eigen spel spelen, is er een redelijke kans om punten te pakken tegen Ajax en Twente.”

mijkeadoaja

Zelf is de verdedigster dit seizoen een vaste waarde in het hart van de Haagse defensie. “Ik denk dat ik me nog heel erg aan het ontwikkelen ben en ik leer ook nog elke wedstrijd bepaalde dingen.,” aldus de 18-jarige speelster. “Ik wil zelf graag een stabiele speelster worden en dat gaat tot nu toe redelijk goed. Ik ben dus best wel positief over mijn ontwikkeling en hoop deze lijn zo door te trekken.”

In de topper tegen Ajax van aanstaande vrijdag heeft ze dan ook heel veel zin. “De wedstrijden tegen Ajax zijn altijd heel erg spannend,” zegt de verdedigster. “We kunnen denk ik goed laten zien dat we ons sinds de verloren thuiswedstrijd van eerder dit seizoen goed hebben ontwikkeld. Tegen een betere ploeg spelen wij meestal beter, omdat je je optrekt aan het niveau van je tegenstander. Dus ik denk dat het mogelijk is om punten te pakken aanstaande vrijdag.”

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 16 december gespeeld op Sportcomplex De Toekomst, gelegen aan de Borchlandweg 18 in Amsterdam-Duivendrecht. Aftrap is om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen