Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente

Voor de winterstop staat er nog één wedstrijd op het programma voor ADO Den Haag Vrouwen. Op vrijdag 23 december komt FC Twente op bezoek in het Kyocera Stadion. Van de eerdere 31 confrontaties in competitieverband wist de thuisploeg er elf te winnen en de bezoekers dertien. De overige zeven duels eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd met 3-0 verloren. In eigen huis is ADO Den Haag Vrouwen dit seizoen erg sterk. Vijf van de zes eerdere duels in het Kyocera Stadion eindigden in een overwinning. Vorig seizoen wonnen de groengelen het tweede thuisduel met de Tukkers bovendien met 1-0.

ado_adofctwentefeestdagenspecial_fb

 

Na de nederlaag bij Ajax op de openingsspeeldag is FC Twente ongeslagen gebleven in de Eredivisie. Met dertig punten uit dertien wedstrijden staat de ploeg op de tweede plaats, met vijf punten minder dan de koploper. De Overijsselse club zal zonder de geblesseerde middenveldster Jill Roord, dit seizoen goed voor vijf treffers, afreizen naar de Residentie. ADO Den Haag Vrouwen is vier wedstrijden op rij ongeslagen en is met 26 punten de trotse nummer drie.

“Ons team blijft stappen vooruit maken, zowel voetbaltechnisch als mentaal,” zegt Isa Pothof. “Daardoor kunnen we het Ajax en FC Twente moeilijk maken. In het veld zie je ook terug dat we een gezamenlijk doel voor ogen hebben en als team hard werken voor een goed resultaat. De top twee heeft dan moeite om ons te verslaan. Het gat wordt daardoor ook wel kleiner, al is dit een geleidelijk proces.”

ado-den-haag-vrouwen-armtekst-16-01-18

 

De reservedoelvrouw vindt dat ze in een goede fase zit en tijdens haar wedstrijden bij Jong ADO Den Haag Vrouwen lekker staat te keepen. “Ik wil graag op alle facetten blijven trainen en beter worden,” merkt ze op. “Het is natuurlijk lastig om niet altijd te kunnen spelen en dus moet ik het laten zien op trainingen en de wedstrijden die ik wel speel. Ik probeer de concurrentie met Jennifer Vreugdenhil aan te gaan. Niet alleen om zelf beter te worden, maar ook om haar te steunen een zeer goede keepster te zijn en te blijven. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de warming-up. Ik moet zorgen dat Jennifer klaar is voor de wedstrijd en dat houdt mij ook scherp.”

“Als we de lijn doortrekken en hiermee ook een beetje geluk kunnen afdwingen met ons spel, dan kunnen we voor een knappe prestatie zorgen,” kijkt de 19-jarige doelvrouw vooruit op de topper tegen FC Twente. “Ze hebben gelijkgespeeld tegen PSV, dus er moeten mogelijkheden liggen om punten te pakken. Dat zou een fantastische afsluiting zijn van 2016!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op vrijdag 23 december gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel