ADO Vrouwen met een glimlach aan de kalkoen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen met een glimlach aan de kalkoen

ADO Den Haag Vrouwen heeft het kalenderjaar 2016 in stijl afgesloten. In het thuisduel met FC Twente leek de club uit de Residentie na een snelle 0-2 achterstand op een nederlaag af te stevenen, maar mede dankzij een flinke portie wilskracht werd in de slotfase een 3-2 zege uit het vuur gesleept.

2016-12-23-at-22-07-13

In de eerste minuten van de wedstrijd nam ADO Den Haag Vrouwen het initiatief, maar desondanks kwam FC Twente al na vijf minuten aan de leiding. Vanaf de rechterflank schoot Eshly Bakker de bal hard en venijnig in het Haagse doel: 0-1. De thuisploeg zocht via Lindsey Keizerweerd naar een antwoord. Met een aantal schitterende individuele acties troefde de vleugelspits haar directe opponenten af.

De wedstrijdklok gaf de elfde minuut aan toen FC Twente opnieuw tot scoren kwam. Een afgemeten voorzet van Renate Jansen vanaf de rechtervleugel belandde voor de voeten van naamgenoot Ellen Jansen, die voor het doel stond gepositioneerd en de bal van dichtbij achter keepster Jennifer Vreugdenhil kon tikken: 0-2. Hierna werd de verdediging van ADO Den Haag Vrouwen vooral met afstandsschoten op de proef gesteld. Renate Jansen en Ellen Jansen creëerden de mogelijkheden.

2016-12-23-at-20-58-39

Halverwege de eerste helft probeerde de thuisploeg het initiatief weer in handen te nemen. Victoria Pelova had een gevaarlijk steekballetje in huis, waarmee zij Pia Rijsdijk bediende. Het was dat Barbara Lorsheyd een mooie duikredding in huis had, anders was de 1-2 een feit geweest. Gelukkig viel de aansluitingstreffer kort daarna alsnog. Nadat de arbitrage verzuimde de voordeelregel te hanteren, kopte Rijsdijk een vrije trap van Mijke Roelfsema hard in de linkerkruising.

2016-12-23-at-21-17-05

Op een kopballetje van Ellen Jansen na kwam ADO Den Haag Vrouwen in de eerste helft niet meer in de problemen en ook na de theepauze bleef het op de been toen Lineth Beerensteyn een poging van randje zestien ondernam en Bakker en Danique Kerkdijk op de prachtige reflexen van Vreugdenhil stuitten. De ooievaars kregen vervolgens een handvol mogelijkheden, waaronder een kopbal van Rijsdijk, een gekruld schot van Marthe van Erk en een net iets te scherpe voorzet van Keizerweerd.

In de laatste fase van het duel was ADO Den Haag Vrouwen duidelijk de bovenliggende partij. Twintig minuten voor het einde viel de terechte 2-2. Nadat invalster Nance van der Meer een schot ternauwernood over de kruising had geschoten, leverde de uitstekend spelende Keizerweerd een voorzet vanaf rechts. Michelle Vrieling toonde haar klasse door de bal heerlijk in het linkerhoekje te prikken.

2016-12-23-at-22-07-15

Na de 2-2 kreeg FC Twente twee uitgelezen kansen op de 2-3. Vreugdenhil voorkwam dat de tandem Renate Jansen-Ellen Jansen een enorme kans kon benutten. Even later vormde Sabine Kuilenburg de reddende engel van ADO Den Haag door de bal voor de doellijn weg te schieten, net voordat Renate Jansen kon profiteren. Toen het ‘Haagse Kwartiertje’ zijn intrede deed, keerde de kansenverhouding zich echter weer. Schoten van Van der Meer en Sharona Tieleman werden gepareerd door Lorsheyd.

De winnende goal viel in de 87ste minuut, nadat Kerkdijk een vrije trap van invalster Siri Worm niet binnen had gekopt. Na een vliegensvlugge counter had Keizerweerd voor eigen succes kunnen gaan, maar ze had ook voor de inkomende Victoria Pelova, die de bal in het midden van de zestien op volle kracht tegen de touwen werkte: 3-2. In de laatste minuten gaf ADO Den Haag Vrouwen de voorsprong niet meer weg. Het had zelfs nog met ruimere marge kunnen winnen, Rijsdijk schoot net naast de paal. De misser zal de pret echter niet deren. Onze dames kunnen met drie punten op zak kerst vieren.

2016-12-23-at-22-23-48

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 3 – 2 (1 – 2)

Scoreverloop: 5. Eshly Bakker 0-1, 11. Ellen Jansen 0-2, 39. Pia Rijsdijk 1-2, 70. Michelle Vrieling 2-2, 87. Victoria Pelova 3-2

Gele kaart: 63. Eshly Bakker, 78. Lenie Onzia

Scheidsrechter: C. Post

Aantal toeschouwers: 1.284

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Nikki Ridder (68. Sabine Kuilenburg), Hélène Heemskerk ©, Mijke Roelfsema, Sharona Tieleman; Nadine Noordam (76. Eline Koster), Michelle Vrieling, Victoria Pelova; Lindsey Keizerweerd, Pia Rijsdijk, Marthe van Erk (65. Nance van der Meer)

FC Twente: Barbara Lorsheyd; Maud Roetgering © (79. Siri Worm), Danique Kerkdijk, Marushka Waldus, Kristina Erman; Lenie Onzia, Marthe Munsterman, Renate Jansen (90. Bente Jansen); Eshly Bakker, Ellen Jansen, Lineth Beerensteyn

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie:
Peter Looijen