Mooie maar koude voetbaldag voor (Jong) ADO Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Mooie maar koude voetbaldag voor (Jong) ADO Vrouwen

Op een koude en zonnige zaterdagmiddag speelden zowel het eerste als het tweede elftal van ADO Den Haag Vrouwen een oefenwedstrijd tegen RKAVV op Sportpark de Kastelenring in Leidschendam. Beide wedstrijden eindigden respectievelijk in een 1-1 en 2-2 gelijkspel. Technisch coördinator Alex Scholte was zo trots als een pauw op beide teams, die door middel van onverzettelijkheid en strijd een prima resultaat neerzetten tegen de hoofdklassers.

dubbelmatchdayRKAVV

Om half drie verschenen RKAVV C1 en Jong ADO Den Haag Vrouwen aan de aftrap op het hoofdveld van RKAVV. Na ruim een half uur bracht Chasity Grant haar team op voorsprong via een assist van Holly Kampers; 0-1.

2017-01-21 at 16-13-55

De tweede helft werd goed aangevangen door de jonge Haagse talenten. Naarmate de wedstrijd vorderde voerde RKAVV de druk op, wat resulteerde in twee doelpunten binnen twee minuten tijd; 2-1. Een flinke domper voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. De groengelen lieten zich echter niet intimideren en bleven strijden voor de gelijkmaker. In de 81ste minuut kon een corner van Annouk Boshuizen keurig worden binnengelopen door Romy Speelman; 2-2. Dit was tevens de eindstand.

2017-01-21 at 17-20-47

Vervolgens luidde om 16.15 uur het startsignaal voor RKAVV B1 – ADO Den Haag Vrouwen. Ondanks het zichtbare fysieke verschil bleken deze teams aan elkaar gewaagd. In de eerste helft konden aan beide kanten maar weinig kansen worden genoteerd. De eerste echte mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar keepster Isa Pothof hield haar goal schoon.

In de 40ste minuut stond Lindsey Keizerweerd oog in oog met de keeper van RKAVV, maar haar poging om hem te omspelen mislukte. Daarna volgde nog een mogelijkheid voor Carmen Simonis en Vesna Veltrop, maar de brilstand op het scorebord bleef ongewijzigd.

2017-01-21 at 18-15-25

Na de theepauze gingen beide teams op jacht naar het eerste doelpunt. In de 61ste minuut was het aan RKAVV om deze bij te schrijven middels een mooie bal die recht door het midden in het doel verdween. Een minuut later kreeg Lindsey Keizerweerd de kans om de stand gelijk te trekken, maar de keeper van de Leidschendammers was er als de kippen bij. In de 77ste minuut gaf Carmen Simonis de bal mooi af aan Michelle Vrieling, die vervolgens alleen op de keeper afstormde en de bal over hem heen, recht door het midden binnenschoot; 1-1.

2017-01-21 at 19-14-15

Een prima resultaat voor het team van Arend Regeer dat maar liefst vijf speelsters (Sabine Kuilenburg, Nance van der Meer, Nadine Noordam, Mijke Roelfsema en Nikki Ridder) mistte door het oefentoernooi van Oranje O19 in Portugal.

2017-01-21 at 19-14-22

Statistieken:

RKAVV C1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-2 (0-1)

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen
Romy Dalebout, Chasity Grant, Allyssa Daal (68. Demi Verlangen), Renee Zoutewelle, Holly Kampers, Annouk Boshuizen, Evi de Niet (57. Shanique Dessing), Laura Brafine (57. Jaimy Ravensbergen), Romy Speelman, Julia Kagie, Kimberley Smit

RKAVV B1 – ADO Den Haag Vrouwen 1-1 (0-0)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof, Hélène Heemskerk, Priscilla Mesker (45. Marthe van Erk), Pia Rijsdijk, Lindsey Keizerweerd (65. Carmen Simonis), Jessie van Leeuwen, Victoria Pelova (65. Vesna Veltrop), Sharona Tieleman, Carmen Simonis (45. Eline Koster), Vesna Veltrop (45. Michelle Vrieling), Yvette van der Veen (65. Allyssa Daal)