ADO Den Haag Vrouwen verliest nipt van Verburch B1
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen verliest nipt van Verburch B1

Op woensdagavond 18 januari stond de eerste wedstrijd van 2017 voor ADO Den Haag Vrouwen op het programma. Op bezoek in Poeldijk werd geoefend tegen de B-selectie van voetbalvereniging V.V. Verburch. Nikki Ridder, Mijke Roelfsema, Sabine Kuilenburg, Nance van der Meer en Nadine Noordam ontbraken vanwege hun deelname aan het oefentoernooi in Portugal met Oranje O19. ADO Den Haag Vrouwen kwam in de tweede minuut brutaal op voorsprong via Victoria Pelova, maar kon dit niet vasthouden in de tweede helft. De ploeg van Arend Regeer verloor nipt met 2-1.

2

De wedstrijd was nog geen twee minuten bezig toen de eerste grote kans voor ADO Den Haag Vrouwen gecreëerd werd door middel van een vrije trap. Victoria Pelova ging achter de bal staan en schoot hem direct op het doel. De keeper van Verburch kon de bal niet klem pakken, waardoor de groengelen al snel op voorsprong stonden; 0-1! De ploeg van Arend Regeer was heer en meester op het terrein van Verburch. In hoog tempo werden goede combinaties gecreëerd, wat resulteerde in prima aanvallen. Echter was de afronding wat ongelukkig. Niet veel later zette een uitstekende steekpass van Victoria Pelova, Eline Koster één-op-één met de keeper. De goallie van Verburch redde de inzet waardoor de stand 0-1 bleef. Vlak daarna kreeg Verburch de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken nadat een verdedigingsfoutje aan Haagse zijde werd opgepikt door de spits. Jennifer Vreugdenhil hield de ploeg op de been door een uitstekende redding. Na 25 minuten spelen waren de bezoekers even het overwicht kwijt en kon de ploeg uit Poeldijk een paar keer opkomen. Vlak voor rust kreeg ADO Den Haag Vrouwen nog eenmaal de kans om de voorsprong uit te breiden door een afstandsschot van wederom Pelova, maar daalde de bal net wat te laat waardoor deze over het doel verdween. De ploegen zochten met een 0-1 ruststand de kleedkamers op.

7

In de tweede helft van de wedstrijd werd al na twee minuten een doelpunt van Verburch afgekeurd wegens buitenspel. De ingekomen Sharona Tieleman probeerde met een afstandsschot vanaf links de tweede treffer te maken. Het geluk was niet aan haar zijde toen de bal via de lat weer terug het veld in kwam rollen. Het spel golfde op en neer, maar echte concrete kansen waren er verder aan beide kanten niet. In de 63ste minuut kon de thuisploeg vanaf rechts opkomen. De krulbal richting de goal vloog net over keepster Vreugdenhil heen; 1-1. Balend van de gelijkmaker moesten de groengelen zich herpakken. Dit duurde alleen net iets te lang, want slechts enkele minuten later was Verburch opnieuw trefzeker door een afstandsschot van 32 meter. Het lukte het de residentieclub niet om de 2-2 op tijd te produceren waardoor zij genoegen moesten nemen met een 2-1 eindstand.

Verburch B1 – ADO Den Haag Vrouwen 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 2. Victoria Pelova 0-1, 63. Verburch 1-1, 68. Verburch 2-1

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen (46. Allyssa Daal), Hélène Heemskerk, Jessie van Leeuwen (69. Michelle Vrieling), Priscilla Mesker (60. Yvette van der Veen), Michelle Vrieling (46. Vesna Veltrop), Victoria Pelova (61. Annouk Boshuizen), Eline Koster (46. Carmen Simonis), Marthe van Erk (46. Sharona Tieleman), Pia Rijsdijk (69. Eline Koster) en Lindsey Keizerweerd

Fotografie: Johan Meijboom