Sarina Wiegman nieuwe bondscoach OranjeLeeuwinnen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Sarina Wiegman nieuwe bondscoach OranjeLeeuwinnen

Voormalig hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen (2007 – 2014) Sarina Wiegman is per direct aangesteld als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De 47-jarige Wiegman, die sinds augustus 2014 de rol van assistent-bondscoach vervulde, heeft een contract bij de KNVB getekend tot de zomer van 2019. De OranjeLeeuwinnen zijn in voorbereiding op het Europees kampioenschap dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 in Nederland plaatsvindt. Foppe de Haan wordt als assistent-bondscoach toegevoegd aan de technische staf.

Coach Sarina Wiegman of ADO Den Haag

 

Sarina Wiegman: ‘In tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach heb ik ervaren hoe talentvol en ambitieus deze groep is. Vooral nu met een EK in eigen land voor de deur. We weten precies welke stappen we nog moeten zetten om te presteren op het EK en ik kijk ernaar uit om daarmee aan de slag te gaan.’

Technisch directeur Hans van Breukelen: ‘Sarina Wiegman is voor ons de juiste coach om een goede prestatie op het EK neer te zetten. Met de aanstelling van Wiegman zetten we de koers voort die we voor ogen hebben met het Nederlands vrouwenteam. Zij heeft ruime ervaring met dit team, heeft de juiste instelling, de knowhow en het enthousiasme om er een succes van te maken.‘

Sarina Wiegman heeft een lange staat van dienst in het voetbal. Als speelster kwam ze tussen 1987 en 2001, 104 keer uit voor het Nederlands vrouwenelftal, werd twee keer landskampioen en eenmaal bekerwinnaar met haar club Ter Leede en won het landskampioenschap in Amerika met de University of North Carolina.

Nadat Wiegman stopte als speelster vervolgde zij haar carrière in het voetbal als coach bij onder andere de KNVB en Ter Leede. Vanaf 2007 was de voormalig docent Lichamelijke Opvoeding hoofdcoach van ADO Den Haag Vrouwen waarmee zij in 2012 het landskampioenschap won en in 2012 en 2013 de beker pakte. In de zomer van 2014 maakte Wiegman de overstap naar de KNVB als assistent- bondscoach van Roger Reijners. De Oranjevrouwen kwalificeerden zich dat jaar voor de eerste keer voor een WK en reikten tijdens het eindtoernooi in Canada tot de achtste finales. Wiegman rondde in 2016 als derde vrouw in Nederland succesvol de cursus Coach Betaald Voetbal af. Dit seizoen was Wiegman ook actief als assistent-coach bij Jong Sparta in Rotterdam. Zij was de eerste vrouwelijke coach die bij een betaald voetbal organisatie werd aangesteld.

Foppe de Haan assistent-bondscoach
Foppe de Haan is toegevoegd aan de technische staf van de Oranjevrouwen. De Haan, die sinds de zomer van 2016 als adviseur betrokken is bij het Nederlands vrouwenelftal, gaat  per direct aan de slag als assistent-bondscoach.

ADO Den Haag Vrouwen feliciteert Sarina met haar nieuwe functie en wenst haar heel veel succes toe met deze geweldige uitdaging.