ADO Vrouwen start 2017 met ruime bekerzege
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen start 2017 met ruime bekerzege

ADO Den Haag Vrouwen is vrijdagavond op een uitstekende manier uit haar winterslaap ontwaakt. In Eindhoven was de formatie uit de Hofstad met 2-5 te sterk voor CTO Zuid.

ADO_Templatesite_FB

 

ADO Den Haag Vrouwen begon als regerend titelhouder aan de achtste finales van de KNVB beker, waarin CTO Zuid op Sportpark De Hondsheuvels de tegenstander vormde. De club van trainer Arend Regeer creëerde al vroeg de eerste kans van de wedstrijd, maar zag in de tweede minuut hoe de thuisploeg vanuit de counter middels een intikker van Joelle Smits tot scoren kwam; 1-0.
De Hagenaars lieten zich echter niet van de wijs brengen en bleven druk zetten. Zo jaagde Pia Rijsdijk goed door en zorgde ze voor een kans vanaf links. Tevens baarde Lindsey Keizerweerd opzien met een mooie loopactie.

Na ruim een kwartier was het diezelfde Keizerweerd die Rijsdijk na goed doorjagen in voorzetrijke positie bracht. Carmen Simonis vorm het eindstation, de bal verdween net naast het doel. Kort daarna was het echter wel raak. Victoria Pelova liet een prima actie volgen met een schitterende voorzet. Keizerweerd stond op de juiste plek om de 1-1 binnen te schieten. Een heerlijk moment, al mocht ADO Den Haag Vrouwen jammer genoeg niet lang genieten van de verdiende gelijkmaker. Amper twee minuten later omspeelde Smits de verdediging van de bezoekers en drukte zij af voor de voorsprong; 2-1.

Nadat de kansenverhouding bij vlagen in evenwicht was, kwamen de groengelen na een klein half uur in de scoringsrijke positie. Een scherp afgemeten vrije trap van Mijke Roelfsema werd losgelaten door de doelvrouw van CTO Zuid. Simonis werkte de rebound over het doel. Een minuut later probeerde Rijsdijk de gelijkmaker te noteren, maar ook ditmaal hield CTO Zuid zich staande. Gelukkig moest de thuisploeg zich op slag van rust alsnog gewonnen geven. Na goed doorjagen was het Rijsdijk die met een afstandsschot over de keepster heen haar naam op het scorebord plaatste; 2-2.

Een betere start van het tweede bedrijf had ADO Den Haag Vrouwen zich niet kunnen wensen. Een corner van Roelfsema belandde in één keer in het doel; 2-3.
De treffer vormde een voorbode voor een fase waarin de subtopper uit de Eredivisie Vrouwen de boventoon voerde. Het kreeg legio mogelijkheden, waaronder een vrije trap na een overtreding op Rijsdijk. Toch wist ADO Den Haag Vrouwen de score nog uit te breiden. Nadat de keepster van CTO Zuid een vrije trap van Roelfsema niet klemvast hield, kon Vesna Veltrop de 2-4 binnentikken. Met nog twintig minuten op de klok was het bekertreffen gespeeld.

Het slotakkoord kwam in de negentigste minuut op naam van de in het veld gekomen Eline Koster. Ze won het duel met de laatste vrouw van CTO Zuid en wipte de bal van ver over de doelvrouw heen, net tussen de palen; 2-5.
Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal en werd de winst een feit.

De regerend bekerhouder en recordbekerkampioen van Nederland (2012, 2013 en 2016) begint komende vrijdag (19:30 uur) aan de tweede seizoenshelft. Tegenstander is dan PEC Zwolle.

Karakteristiek:
CTO Zuid – ADO Den Haag Vrouwen; 2-5 (2-2)

Scoreverloop: 2. Joelle Smits 1-0, 16. Lindsey Keizerweerd 1-1, 18. Joelle Smits 2-1, 44. Pia Rijsdijk
2-2, 47. Mijke Roelfsema 2-3, 70. Vesna Veltrop 2-4, 90. Eline Koster 2-5

Gele kaart: 60. Carmen Simonis, 66. CTO Zuid

Scheidsrechter: L. Moll

Aantal toeschouwers: 250

CTO Zuid: Aukje van Seijst, Lieske Carleer, Caitlin Dijkstra, Vera ten Westeneind, Janou Levels, Lynn Wilms, Eva van Deursen, Kayleigh van Dooren, Romée Leuchter, Joëlle Smits, Jill Bayings

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Hélène Heemskerk, Priscilla Mesker, Michelle Vrieling, Pia Rijsdijk, Lindsey Keizerweerd, Mijke Roelfsema, Victoria Pelova (83. Eline Koster), Carmen Simonis (66. Vesna Veltrop), Marthe van Erk (46. Sharona Tieleman), Yvette van der Veen