Jong ADO Vrouwen wint oefenduel van RCL
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen wint oefenduel van RCL

Op zaterdagmiddag 28 januari stond er een oefenduel voor de ploeg van Hans van Heteren op het programma. Op bezoek in Leiderdorp werd om 13.45 uur afgetrapt tegen hoofdklasser RCL Vrouwen. Jong ADO Den Haag Vrouwen was in de eerste helft heer en meester op het terrein van RCL en wist maar liefst vijf keer tot scoren te komen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een mooie 2-5 zege. Dezelfde uitslag die ADO Den Haag Vrouwen een dag eerder neerzette uit tegen CTO Zuid in Eindhoven in de 1/8 finale van de KNVB beker.

2

De groengelen kwamen sterk uit de startblokken, want de eerste kans kon al na tien seconden spelen genoteerd worden. Tevens duurde het niet lang voordat de score werd geopend. Na zes minuten spelen belandde de bal vanuit een corner in de kluts bij Laura Brafine. Die wist er wel raad mee en schoot de bal prima binnen; 0-1. De talentenploeg van ADO Den Haag Vrouwen was op dreef, want ongeveer tien minuten later was het wederom trefzeker. Door het goed doorjagen van Jaimy Ravensbergen belandde de bal bij Shanique Dessing. Laatstgenoemde schoot de bal beheerst binnen; 0-2. De thuisploeg creëerde de eerste echte kans na ongeveer een half uur spelen, een vrije trap verdween echter over het doel. Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Evi de Niet. De behendige aanvalster rondde haar solo-actie af met een fantastisch diagonaal schot in de kruising; 0-3! De vierde treffer kwam op naam van Kimberley Smit, nadat zij een corner van Romy Speelman foutloos afrondde. De aangever van het vierde doelpunt kon twee minuten voor rust zelf ook nog een goal produceren; 0-5! Zo overklaste Jong ADO Den Haag Vrouwen de koploper in de Hoofdklasse waarna de rust aanbrak.

1

Na de onderbreking had Jong ADO Den Haag kennelijk haar kruit verschoten, dat deden zij mede door een aantal goede kansen om zeep te helpen. RCL putte daar kracht uit en kwam daardoor nog twee keer tot scoren waardoor de nederlaag voor de Leiderdorpers een wat draaglijker aanzien  kreeg.

Volgende week zaterdag, 4 februari, speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen nog een oefenwedstrijd uit tegen de vrouwen van Monster. Op zaterdag 11 februari wordt de competitie in de Topklasse hervat met een thuiswedstrijd tegen Saestum.

3

RCL Vrouwen – Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-5 (0-5)

Scoreverloop: 6. Laura Brafine 0-1, 19. Shanique Dessing 0-2, 38. Evi de Niet 0-3, 40. Kimberley Smit 0-4, 43. Romy Speelman 0-5, 74. RCL 1-5, 88. RCL 2-5

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Lisa Franken, Julia Kagie, Kimberley Smit (76. Allyssa Daal), Renee Zoutewelle, Allyssa Daal (67. Demi Verlangen), Laura Brafine (67. Cheyenne Taal), Romy Speelman, Annouk Boshuizen, Evi de Niet, Jaimy Ravensbergen en Shanique Dessing  (67. Chasity Grant, 77. Shanique Dessing)

Fotografie: Christian Brafine