Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen

Een week nadat ADO Den Haag Vrouwen de kwartfinale van de KNVB Beker heeft bereikt, gaat de Eredivisie alweer verder met speelronde vijftien. Voor de ploeg van trainer Arend Regeer wacht voor de tweede maal dit seizoen een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Van de zeventien eerdere onderlinge duels wonnen de groengelen er twaalf en PEC Zwolle twee. De overige drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Beide eerdere confrontaties dit seizoen waren een prooi voor ADO Den Haag Vrouwen. In Zwolle werd het dankzij een doelpunt van Victoria Pelova 0-1.

Net als alle andere Eredivisieploegen die in actie kwamen, wist ook PEC Zwolle ten koste van het eigen tweede elftal de kwartfinale van de KNVB Beker te halen. In de competitie gaat het een stuk minder goed met de blauwvingers. Van de veertien wedstrijden tot nu toe werd er slechts één gewonnen. Met vijf punten staat de ploeg op de achtste en laatste plaats. ADO Den Haag Vrouwen bleef de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop ongeslagen en is met 29 punten de huidige nummer drie.

“Nu we de kwartfinale van de KNVB Beker hebben bereikt ten koste van CTO Zuid, wacht ons daarin een uitdagende wedstrijd tegen Ajax, waar we ons als regerend bekerwinnaar op zullen voorbereiden,” zegt Hélène Heemskerk. “Met ons jonge team doen we het dit seizoen ook uitstekend in de competitie met een mooie derde plaats. We hebben veel voetballend vermogen in onze ploeg en verder zijn we echt bereid om als team voor elkaar te werken met de Haagse mentaliteit van strijden en niet opgeven.”

Als centrumverdedigster is haar rol om het elftal samen met Mijke Roelfsema van achteruit neer te zetten. “Daarin heeft de as van het veld vaak contact met elkaar om te bepalen of we inzakken of bijvoorbeeld hoog druk zetten,” aldus de speelster, die al voor het derde seizoen op rij aanvoerster is. “Die onderlinge communicatie verloopt goed. Persoonlijk vind ik het coachen en communiceren onderling een heel belangrijk aspect van het voetballen en ook daarin hebben we dit seizoen weer stappen gemaakt.”

Ze ziet PEC Zwolle als een stugge ploeg die veel arbeid levert in het veld. “De ene keer zakken ze in en de andere keer geven ze weer hoog druk, waardoor wij voortdurend oplettend moeten zijn. Ze hebben ook twee snelle goede spitsen die in de counter gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Voor vrijdag gaan wij ons dus weer goed voorbereiden en de verschillende tactieken doornemen. Wij gaan vol voor de drie punten, want die zijn zeer belangrijk om ons voor de play-offs te kunnen plaatsen, wat voor de komende wedstrijden onze doelstelling is.”

De wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 3 februari gespeeld in het MAC3PARK Stadion, gelegen aan het Stadionplein 1 in Zwolle. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel