ADO Vrouwen wint doelpuntrijk duel in Zwolle
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen wint doelpuntrijk duel in Zwolle

ADO Den Haag Vrouwen heeft een uitstekend resultaat behaald in haar eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2017. In het MAC3PARK Stadion van PEC Zwolle werd een 2-3 zege behaald.

Ondanks een lagere klassering op de ranglijst was het PEC Zwolle dat na het startsignaal van scheidsrechter Dogan Karacaoglan gelijk druk zette. ADO Den Haag tastte het spel af voor de tactiek. Desondanks kwamen de Hagenaars al vroeg in het duel in scoringsrijke positie. Een goede bal van Victoria Pelova bracht Pia Rijsdijk in stelling. Helaas verdween de inzet over het Zwolse doel.

Na ruim een kwartier ontplooide zich het tweede wapenfeit van ADO Den Haag Vrouwen. Rijsdijk schoot net naast, nadat Yvette van der Veen goed had doorgejaagd en er een fout in de verdediging van PEC Zwolle had plaatsgevonden. Naarmate de eerste helft vorderde oogde PEC Zwolle, dat aanvankelijk fel van leer trok, steeds vermoeider. De druk richting het doel van de bezoekende partij nam af.

In strijd met het vertoonde spelbeeld kwam PEC Zwolle na 29 minuten echter op een 1-0 voorsprong. Het oogde rommelig voor het doel van Jennifer Vreugdenhil. Esmee de Graaf profiteerde daar optimaal van door de bal met haar tenen tegen de touwen te tikken.

De slotfase van de eerste helft was voor ADO Den Haag Vrouwen. Nadat na ruim een half uur een goed uitgespeelde aanval van de gasten werd gepareerd door Nadja Olthuis, kwam Nadine Noordam net een teenlengte tekort om een perfecte bal van Lindsey Keizerweerd tot assist te promoveren. De doelpoging van het team van trainer/coach Arend Regeer verdween voorlangs het doel.

Desalniettemin kreeg de formatie uit de Hofstad nog voor rust loon naar werken. Met nog zes minuten op de klok in aanloop naar de theepauze schoot Pelova de bal beheerst binnen: 1-1. De gelijkmaker bleek de aanzet voor een tweede helft waarin ADO Den Haag Vrouwen direct vanaf het begin de boventoon voerde. Reeds in het eerste kwartier na de doelwissel lukte het de ooievaars namelijk om nog tweemaal tot scoren te komen. Na een goed uitgespeelde aanval hoefde Sharona Tieleman enkel nog maar binnen te tikken voor de 1-2 en vervolgens zorgde Pelova er met een fraaie steekpass voor dat Rijsdijk de bal beheerst en hard links in de benedenhoek kon schuiven: 1-3.

Halverwege het tweede bedrijf zag het er niet meer naar uit dat de ploeg uit de Residentie de verkregen voorsprong nog uit handen zou geven. Toch liet de sterk spelende uitclub zich nog verrassen middels een aansluitingstreffer. Een afstandsschot van Rebecca Doejaaren verdween in de kruising: 2-3. Daardoor werd het nog even spannend in Overijssel. Echter lukte het ADO Den Haag Vrouwen om de voorsprong vast te houden. Het kreeg zelfs nog een kans. Een schot van de in het veld gekomen Marthe van Erk belandde op het dak van het doel.

De eerste thuiswedstrijd van 2017 staat voor komende vrijdag (19:30 uur) op het programma. In het Kyocera Stadion krijgt ADO Den Haag Vrouwen dan bezoek van PSV.

Karakteristiek:
PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen 2 – 3 (1 – 1)

Scoreverloop: 29. Esmee de Graaf 1-0, 39. Victoria Pelova 1-1, 51. Sharona Tieleman 1-2, 52. Pia Rijsdijk 1-3, 84. Rebecca Doejaaren 2-3

Scheidsrechter: Dogan Karacaoglan

Aantal toeschouwers: 2700

Opstellingen:

PEC Zwolle: Nadja Olthuis ©; Joos van Os, Suzanne Giesen (77. Lydia Borg), Kyra Scheggetmann, Merlin Tiemens; Nurija van Schoonhoven, Yvette van Daelen, Judith Frijlink; Esmee de Graaf, Rebecca Doejaaren, Maxime Bennink (78. Lauri Weijkamp)

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Mijke Roelfsema (81. Sabine Kuilenburg), Priscilla Mesker; Lindsey Keizerweerd (79. Marthe van Erk), Nadine Noordam, Michelle Vrieling, Sharona Tieleman (60. Nance van der Meer); Victoria Pelova, Pia Rijsdijk

Fotografie: Peter Looijen