Jong ADO Vrouwen met vertrouwen op naar de tweede seizoenshelft
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen met vertrouwen op naar de tweede seizoenshelft

De ploeg van Hans van Heteren ziet met vertrouwen de tweede seizoenshelft van de Topklasse tegemoet. Op zaterdag 4 februari stond de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie op het programma. Het eerste vrouwenelftal van samenwerkingspartner SC Monster fungeerde als tegenstander. Een andere leuke bijkomstigheid was dat het team uit Monster onder leiding staat van Bianca Koppers, wie tevens een belangrijke rol speelt in het opleiden van de speelsters van het schaduwteam van ADO Den Haag Vrouwen. De tweede klasser was echter niet opgewassen tegen de talentenploeg uit Den Haag; de wedstrijd eindigde in 0-5. Desondanks was het een zeer geslaagde middag voor alle partijen!

Het weerzien van haar oude team, maakte het een speciale middag voor keepster Lisa Franken, wie in de eerste helft het doel van de groengelen mocht verdedigen. Jong ADO Den Haag Vrouwen was vanaf het begin de bovenliggende partij op het sportveld gelegen aan de Duyvenvoordestraat. Na een klein half uur spelen werd de score geopend. Jaimy Ravensbergen was trefzeker met haar hoofd; 0-1. Ondanks dat de bezoekers meerdere goede aanvallen creëerden kwam de uitbreidingstreffer er niet in de eerste helft.

In de tweede helft daarentegen vielen er maar liefst vier doelpunten. Het tweede doelpunt van de wedstrijd was afkomstig van aanvalster Holly Kampers. Nog geen vijf minuten later werd Laura Brafine onderuitgehaald in het zestienmetergebied. De scheidsrechter floot terecht voor een penalty. Annouk Boshuizen benutte vanaf elf meter haar kans; 0-3! Met nog twintig minuten op de klok gingen de bezoekers op zoek naar nog meer doelpunten. En die kwamen er. Door prima combinatiespel tekende zowel Jaimy Ravensbergen als Annouk Boshuizen voor hun tweede treffer deze wedstrijd. Zo eindigde de vriendschappelijke partij tussen SC Monster VR1 en Jong ADO Den Haag Vrouwen in 0-5.

Volgende week zaterdag, 11 februari, hervat Jong ADO Den Haag Vrouwen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Saestum. De wedstrijd vangt aan om 17.00 uur op Sportpark de Kastelenring, te Leidschendam.

SC Monster VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-5 (0-1)

Scoreverloop: 29. Jaimy Ravensbergen 0-1, 63. Holly Kampers 0-2, 67. Annouk Boshuizen 0-3 (pen.), 82. Annouk Boshuizen 0-4, 87. Jaimy Ravensbergen 0-5

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Lisa Franken (46. Romy Dalebout), Julia Kagie, Demi Verlangen, Fréderique Nieuwland (60. Allyssa Daal), Renee Zoutewelle, Romy Speelman, Rosalyn van der Dussen (60. Laura Brafine), Annouk Boshuizen, Chasity Grant (60. Kimberley Smit), Jaimy Ravensbergen en Holly Kampers