Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

Sinds de winterstop heeft ADO Den Haag Vrouwen nog alle wedstrijden gewonnen. Met de zege op PSV, waar ruim duizend toeschouwers getuige van waren, steeg de ploeg vrijdag naar de tweede plaats in de Eredivisie en verzekerde het elftal zich definitief van een plek in de play-offs om het kampioenschap. Zaterdagmiddag staat de tweede thuiswedstrijd op rij op het programma. Voor het oog van de camera’s van de NOS komt SC Heerenveen op bezoek in het Kyocera Stadion. Van de dertig eerdere onderlinge wedstrijden wonnen de groengelen er negentien en de opponent er drie. De overige acht duels eindigden in een gelijkspel. In het eigen stadion is de Haagse club nog altijd ongeslagen tegen de Friezinnen. De laatste zes thuisduels eindigden in een overwinning, eerder dit seizoen werd het 2-1. De uitwedstrijd werd op 11 november 2016 in de blessuretijd met dezelfde cijfers verloren.

Vanwege het winterse weer kwam SC Heerenveen de afgelopen speelronde niet in actie. Afgelopen dinsdag plaatste de Friese club zich wel eenvoudig voor de kwartfinales van de KNVB beker, net als alle andere Eredivisieclubs die tot nu toe in actie kwamen. Met veertien punten uit vijftien wedstrijden staat SC Heerenveen op de zesde plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen is sinds de nederlaag in Friesland inmiddels al zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen en steeg afgelopen vrijdag over FC Twente heen naar de tweede plaats.

“Ik denk dat we als team steeds beter worden,” kijkt Sabine Kuilenburg tevreden naar de huidige vorm. “We zijn fysiek fit, mentaal heel sterk en voetballend gewoon goed. Als we op achterstand komen, raken we niet in paniek en weten we vaak alsnog te winnen. Zo zijn we heel lastig te verslaan. Nu we geplaatst zijn voor de play-offs om het kampioenschap kunnen we alleen maar beter worden.”

Op de eerste speeldag van dit seizoen, op bezoek bij Telstar, maakte de verdedigster haar competitiedebuut in het eerste elftal. Sindsdien speelde ze zeven wedstrijden in de Eredivisie. “Ik ben erg blij met mijn overstap naar het eerste dit seizoen,” zegt de 17-jarige voetbalster, die ook al 62 officiële wedstrijden namens Jong ADO Den Haag Vrouwen in actie kwam. “Het team is superleuk en ik ontwikkel mezelf steeds beter. Dit seizoen is vooral een leerjaar waarin ik zoveel mogelijk minuten wil maken en beter wil worden. Ik hoop natuurlijk om volgend jaar vaker te spelen en belangrijker te zijn voor het team.”

Competitiedebuut Sabine Kuilenburg

Zaterdag wacht de derde confrontatie tegen SC Heerenveen, waartegen ze nog niet heeft gespeeld. “We hadden het in de uitwedstrijd erg lastig met SC Heerenveen,” herinnert ze zich. “Dat had denk ik ook te maken met de weersomstandigheden en het grasveld waar we op speelden. Zaterdag spelen we thuis, waar we toch het sterkst zijn. Ik denk dat wij meer kwaliteit hebben dan SC Heerenveen en de drie punten hier houden.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen wordt op zaterdag 18 februari gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 16:00 uur. Kaartjes kosten €4,- voor volwassenen en €2,- voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen