Wereldgoal helpt ADO Vrouwen aan punt tegen Heerenveen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Wereldgoal helpt ADO Vrouwen aan punt tegen Heerenveen

ADO Den Haag Vrouwen heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met SC Heerenveen. Tot tweemaal toe vochten de ooievaars zich knap terug van een achterstand; 2-2.

Voor de club van trainer Arend Regeer was de thuiswedstrijd tegen de Friezen een bijzondere. Het duel stond aanvankelijk voor afgelopen vrijdagavond op het programma, maar werd verplaatst naar de zaterdagmiddag zodat de NOS vanavond rond de klok van 23:30 uur een samenvatting van het treffen kan uitzenden.

Nadat beide ploegen aanvankelijk de kat uit de boom keken, werden de gasten plots gevaarlijk toen een steekbal van Ingrid Schuiten Kerstin Casparij bereikte. Gelukkig stond Jennifer Vreugdenhil goed op te letten en werd de inzet gepareerd. Aan de andere kant van het veld volgde een kans van Nadine Noordam. Victoria Pelova blonk uit met individuele acties op de linkervleugel.

Na ruim een half uur wist SC Heerenveen de ban te breken. Een vrije trap op het middenveld van Tiny Hoekstra werd door Jassina Blom in het Haagse doel gekopt: 0-1. Bij de pakken neerzitten deed de brigade uit de Residentie echter niet. Twee minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk. Vanaf de rand van het penaltygebied schoot Noordam de bal snoeihard in de rechterhoek: 1-1.

Pia Rijsdijk had een belangrijk aandeel in de gelijkmaker van ADO Den Haag en was in de slotfase van het eerste bedrijf bijna verantwoordelijk voor de 2-1 toen zij een vrije trap van Mijke Roelfsema op haar hoofd kreeg. Ook Pelova maakte aanstalten op een treffer, toen zij in duel met verdedigers van SC Heerenveen de weg naar het Friese doel inzette. Een onderschepping beëindigde de aanval.

Het elftal van coach Jan Schulting had eveneens voor rust op voorsprong kunnen komen. Laura Strik bediende Casparij, die in de zestien om haar as draaide en haar schot vervolgens door de Haagse achterlinie geblokt zag worden. Maar na de doelwissel toonden de bezoekers zich wel productief. Een diepe steekbal van Blom werd door Simone Kets over de grond in de linkerhoek geschoven: 1-2.

ADO Den Haag liet zich niet uit het veld slaan. Wat volgde waren een aantal kansen op rij. Zo schampte Keizerweerd een voorzet net naast het doel, waarbij Rijsdijk als bliksemafleider diende. Meermaals werd de bal in het vijandelijke strafschopgebied gepompt, wat resulteerde in vrije trappen en schotpogingen vanuit de tweede lijn. Het was wachten op de gelijkmaker in Den Haag.

Halverwege de tweede helft kreeg het hoogtepunt van de middag gestalte. Keizerweerd brak door op links, hield de bal kort aan de voet, omspeelde meerdere verdedigers van SC Heerenveen, dribbelde het penaltygebied binnen en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek keihard en diagonaal binnen: 2-2. Een werelddoelpunt, die vanavond zeker het (opnieuw) bekijken waard is bij de publieke omroep.

In de slotfase probeerden de groengelen de krachtmeting alsnog naar zich toe te trekken. Bijna werd het 3-2, maar een vrije trap van Roelfsema spatte uiteen op de lat. Matchwinner Keizerweerd kreeg ook nog wat mogelijkheden om het duel in Haags voordeel te beslissen. Tevergeefs, het bleef 2-2.

 

Karakteristiek:
ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen 2 – 2 (1 – 1)

Scoreverloop: 33. Jassina Blom 0-1, 35. Nadine Noordam 1-1, 57. Simone Kets 1-2, 69. Lindsey Keizerweerd 2-2

Gele kaart: 35. Ingrid Schuiten, 45+1. Lieke Huls

Scheidsrechter: R.M.C. Duindam

Aantal toeschouwers: 445

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Sabine Kuilenburg (62. Nance van der Meer), Mijke Roelfsema; Nadine Noordam, Michelle Vrieling (85. Vesna Veltrop), Victoria Pelova (81. Marthe van Erk); Lindsey Keizerweerd, Pia Rijsdijk, Sharona Tieleman

SC Heerenveen: Roxanne Barker; Tiny Hoekstra, Elise Meijerink, Fleur Kokhuis, Lieke Huls; Ingrid Schuiten ©, Kerstin Casparij, Laura Strik; Nathalie van den Heuvel, Jassina Blom, Simone Kets