Voorbeschouwing Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen

Na twee thuiswedstrijden op rij, die vier punten opleverden, wacht voor ADO Den Haag Vrouwen vrijdag 24 februari weer een uitwedstrijd. Achilles ’29 is de tegenstander. De eerdere twee confrontaties tegen de nieuwkomer in de Eredivisie Vrouwen eindigden in een ruime zege in Haags voordeel. Thuis werd het 4-1 en uit 0-4. Op 2 december 2016 vonden Priscilla Mesker, Victoria Pelova, Marthe van Erk en Pia Rijsdijk het net in Groesbeek.

Dinsdag speelde Achilles ’29 nog de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle. De veerkrachtige 3-2 in eigen huis betekende de eerste overwinning sinds 4 november 2016, toen de Blauwvingers eveneens werden verslagen. Met tien punten uit zeventien duels staat de Gelderse club op de zevende plaats. ADO Den Haag Vrouwen is al sinds 11 november 2016 ongeslagen en staat met 36 punten uit zeventien wedstrijden op de gedeelde tweede plaats.

“Zoals het nu gaat ben ik erg tevreden met dit seizoen, maar we moeten dit wel vol blijven houden,” zegt Yvette van der Veen. “Een tweede plek had ik van tevoren alleen maar als ideaalbeeld geschetst, maar we moeten die plaats tot aan de play-offs om het kampioenschap wel vasthouden en dan wil ik het weleens zien.”

Voor de verdedigster wordt de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 wel een bijzondere. Het zal namelijk haar honderdste competitiewedstrijd namens ADO Den Haag Vrouwen zijn. Slechts zeven speelsters gingen haar voor. “Ik ben alleen maar trots dat ik al honderd competitiewedstrijden voor zo’n groot vrouwenelftal heb mogen spelen,” aldus de 22-jarige rechtsachter. “Ik kan mij elk jaar weer verder ontwikkelen en leer veel van onze huidige coach Arend Regeer. Daarnaast hoop ik mijn ervaring over te kunnen brengen op de jonge meiden.“

“Wij moeten elke wedstrijd hetzelfde benaderen en hebben het nog geen een keer echt gemakkelijk gehad, ook niet tegen Achilles ’29,” kijkt ze vooruit naar de wedstrijd van aanstaande vrijdag. “Om het onszelf makkelijker te maken ben ik van mening dat wij snel moeten scoren. We zijn het aan onze stand verplicht om de drie punten mee terug te nemen naar Den Haag.”

De wedstrijd Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 24 februari gespeeld op Sportpark De Heikant, gelegen aan de Cranenburgsestraat 33a in Groesbeek. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen