ADO Vrouwen eenvoudig langs Achilles
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen eenvoudig langs Achilles

Op zoek naar een ervaringsdeskundige op het gebied van verliezen? Kijk dan niet rond in de selectie van ADO Den Haag Vrouwen. Vrijdagavond werd tegen Achilles ’29 opnieuw een fraai resultaat behaald: 0-5. De laatste (competitie)nederlaag dateert inmiddels alweer van 3,5 maand (!) geleden.

IJzersterk. Zo was de eerste helft van ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij de laagvlieger van de Eredivisie Vrouwen te omschrijven. Maar liefst vier keer wisten de vrouwen van hoofdtrainer Arend Regeer het doel van de club uit Groesbeek te vinden. De eerste keer was in de vijfde minuut. Victoria Pelova liep door op doelvrouw Renate Verhoeven, die te laat was en de bal zodoende tegen Pelova schoot. Tergend langzaam rolde de bal het doel in: 0-1. ADO Den Haag Vrouwen had zich geen betere start kunnen wensen.

Treffer nummer twee liet niet lang op zich wachten. Een uitbal van keepster Jennifer Vreugdenhil kwam terecht bij Lindsey Keizerweerd, die uit de draai een diepe bal uit de hoge hoed toverde. De afronding van de wonderschone aanval kwam op naam van Nance van der Meer: 0-2. Acht minuten later, in minuut 21, werd de ontmoeting al op slot gegooid. Middels een heerlijke actie tussen twee vrouw door stuurde Pelova de thuisploeg het bos in om vervolgens met een uitstekend geplaatst schot de verre bovenhoek te vinden: 0-3. Het begrip ‘individuele klasse’ kreeg een nieuwe dimensie.

De meegereisde aanhang was amper uitgejuicht of de vierde goal lag in het netje. De ploeg van coach Judith Thijssen zat mis bij een uittrap van Vreugdenhil. Keizerweerd toonde zich echter wel van haar scherpste kant, nam de bal in ontvangst en had daarna een heerlijk afstandsschot in huis. Verhoeven wist de bal licht te toucheren, maar kon desondanks niet voorkomen dat een vierde Haagse treffer uitbleef: 0-4. Zeker was op dat moment dat na de rust een helft voor spek en bonen zou volgen.

En inderdaad, in het tweede bedrijf had het er alle schijn van dat Achilles ’29 zich beperkte tot het voorkomen van nog meer Haagse doelpunten. Dat lukte bijna meerdere  keren. Slechts eenmaal glipte er een muisje tussendoor. Een genadeloos afstandsschot van Mijke Roelfsema vanaf een meter of 25 belandde na zestig minuten via de onderkant van de lat in het doel van de Gelderlanders: 0-5. Na die goal liet ADO Den Haag Vrouwen de teugels vieren, al probeerde Jessie van Leeuwen door middel van een vrije trap nog wel tot scoren te komen. Helaas eindigde de inzet van de 20-jarige invalster op het dak van het doel.

Net als voor rust kwam Achilles ’29 er ook na de doelwissel niet aan te pas. Sterker nog, tot aan de tachtigste minuut wisten de zwartwitten geen enkele keer gevaarlijk te worden. Pas toen moest Vreugdenhil weer eens handelend optreden. Al met al werd het een gedenkwaardige avond voor de brigade uit de Hofstad. Goals, goed spel, een clean sheet, drie punten, wat wil een mens nog meer?

Karakteristiek:

Achilles ’29 – ADO Den Haag Vrouwen 0 – 5 (0 – 4)

Scoreverloop: 5. Victoria Pelova 0-1, 13. Nance van der Meer 0-2, 21. Victoria Pelova 0-3, 23. Lindsey Keizerweerd 0-4, 60. Mijke Roelfsema 0-5

Gele kaart: 75. Jody Schellekens (Achilles’29)

Scheidsrechter: Peter Bechay

Aantal toeschouwers: 200

Opstellingen: Achilles ’29: Renate Verhoeven; Beau Rijks, Kika van Es © (38. Joy Kersten), Yvette Derks, Demi ter Maat; Nena Hopmans (62. Romy van Oorschot), Amber Verspaget, Jody Schellekens, Melanie Bross; Michelle van der Laan, Bonita Theunissen

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk © (77. Sabine Kuilenburg), Mijke Roelfsema, Sharona Tieleman; Nadine Noordam, Michelle Vrieling, Victoria Pelova; Nance van der Meer (62. Jessie van Leeuwen), Marthe van Erk (69. Vesna Veltrop), Lindsey Keizerweerd

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen