Jong ADO Vrouwen pakt drie punten in Amsterdam!
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen pakt drie punten in Amsterdam!

Na een lange periode zonder competitie begon vandaag dan eindelijk de tweede seizoenshelft voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. Op Sportpark Drieburg in Amsterdam was Wartburgia VR1 de tegenstander. In een enigszins matig duel wist de jonge Haagse ploeg in de tweede helft door doelpunten van Frederique Nieuwland en Jaimy Ravensbergen de zege veilig te stellen.

In de beginfase van de eerste helft waren er over en weer kansen voor zowel Wartburgia als Jong ADO Den Haag Vrouwen. De eerste echte grote kans van de wedstrijd kwam voort na goed voorbereidend werk van Carmen Simonis en Chasity Grant. Echter kwam de voorzet van Chasity net niet aan bij Jaimy Ravensbergen. Daarna volgde vrij snel opnieuw een grote kans voor de groengelen. Op aangeven van Annouk Boshuizen schoot Carmen Simonis de bal op de paal en de daaropvolgende rebound van Jaimy Ravensbergen werd prima gered door de keepster van Wartburgia. 

Trainer Hans van Heteren moest al vroeg in de eerste helft een wissel toepassen. In de 43e minuut verliet Chasity Grant geblesseerd het veld, voor haar in het veld kwam Holly Kampers. Kort na de wissel gaf Renee Zoutewelle een uitstekende diepe bal op Jaimy Ravensbergen, diens schot miste echter snelheid waardoor beide ploegen met de brilstand op het scorebord de thee opzochten. 

In de beginfase van de tweede helft hadden de groengelen het overwicht en kregen zij diverse kansen. In de 53e minuut was daar dan eindelijk de welverdiende voorsprong. Na een overtreding op Shanique Dessing kreeg Jong ADO Vrouwen een vrije trap op de rand zestien, Annouk Boshuizen wist de vrije trap niet binnen te krijgen maar Frederique Nieuwland werkte de rebound in de touwen; 0-1.

Er kwamen aan het einde van de tweede helft maar liefst 9 minuten extra bij vanwege de vele blessurebehandelingen, aan voornamelijk Haagse kant. Jaimy van Ravensbergen wist de extra minuten goed te benutten en stelde de overwinning veilig door de 0-2, en tevens eindstand, op het scorebord te zetten. Een zeer nuttige en leerzame overwinning voor de hardwerkende ploeg van Hans van Heteren.

Volgende week zaterdag, 4 maart, staat een thuiswedstrijd tegen Seastum VR1 op het programma. De wedstrijd vangt aan om 17:00 uur op het opleidingscomplex “De Aftrap” van ADO Den Haag in het Zuiderpark.

Karakteristiek:

Wartburgia VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 53. Frederique Nieuwland, 98. Jaimy Ravensbergen

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Nikki Ridder, Frederique Nieuwland, Carmen Simonis (62. Rosalyn van der Dussen), Chasity Grant (43. Holly Kampers), Allyssa Daal, Renee Zoutewelle, Annouk Boshuizen, Jaimy Ravensbergen, Romy Speelman, Shanique Dessing (77. Laura Brafine)

Gele kaarten: 51. Wartburgia, 75. Romy Speelman, 82. Annouk Boshuizen 

Fotografie: Christian Brafine