Jong ADO Vrouwen maatje te groot voor Saestum
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen maatje te groot voor Saestum

Op zaterdagmiddag 4 maart stond voor Jong ADO Den Haag Vrouwen een inhaalwedstrijd op het programma. Op Sportpark de Kastelenring werd het duel tegen Saestum afgewerkt. De ploeg van Hans van Heteren heeft wederom goede zaken gedaan in de Topklasse, want ook de tweede wedstrijd na de winterstop werd gewonnen; 2-0.

In het eerste half uur van de wedstrijd ging het spel op en neer, maar was de eerste grote kans voor de bezoekers. Middels een vrije trap hadden zij de mogelijkheid om op voorsprong te komen, echter ging de bal rakelings naast. Vervolgens kon de talentenploeg de score openen wanneer Chasity Grant alleen op het doel afstormde. Haar inzet ging hard voorlangs. Toch kwam de thuisploeg na een klein half uur spelen op voorsprong. Een goede voorzet van Shanique Dessing belandde bij Annouk Boshuizen, wie vervolgens de bal door de benen van de keepster binnen schoot; 1-0. Saestum had in de eerste helft nog kans op de gelijkmaker, maar keepster Isa Pothof hield het team op de been door een prima redding.

In de tweede helft van de wedstrijd gebeurde niet veel. Na 62 minuten spelen verdubbelde Jong ADO Vrouwen de voorsprong. Een goede actie van Jaimy Ravensbergen kon niet succesvol weggewerkt worden door Saestum en belandde in eigen doel; 2-0. Het talententeam uit Den Haag kon de wedstrijd in het slot gooien toen Chasity Grant op snelheid drie verdedigsters achter haar liet, echter bood de keepster van Saestum goed weerstand en voorkwam de 3-0. Desondanks boekte Jong ADO Den Haag Vrouwen opnieuw een prima overwinning in de Topklasse.

Volgende week zaterdag, 11 maart, gaat Jong ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij RKHVV. De ploegen trappen om 13.15 uur af in Huissen.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Saestum 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 27. Annouk Boshuizen 1-0, 62. Saestum (e.d.) 2-0

Gele kaart: 41. Vesna Veltrop, 65. Saestum

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof, Nikki Ridder, Romy Speelman, Sabine Kuilenburg, Allyssa Daal, Rosalyn van der Dussen, Annouk Boshuizen, Vesna Veltrop (46. Jaimy Ravensbergen), Chasity Grant, Jessie van Leeuwen en Shanique Dessing (80. Laura Brafine)