Opnieuw een (oefen)zege voor Jong ADO Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Opnieuw een (oefen)zege voor Jong ADO Vrouwen

Op dinsdagavond 7 maart stond voor de ploeg van Hans van Heteren een oefenwedstrijd op het programma. In Wassenaar werd er afgetrapt tegen de C-selectie jongens van Blauw Zwart. Ook zij wisten een goed lopend Jong ADO Den Haag Vrouwen niet te verslaan; 0-2. Het beloftenelftal werd aangevuld met drie speelsters van het Schaduwteam: Dana Breewel (2002, spits bij CSW C1), Lisa Guijt  (2001, verdedigster of middenvelder bij Voorschoten B2) en Maaike van Klinken (2000, keepster bij Voorschoten B2).

De thuisploeg werd als eerste in de gelegenheid gesteld om de score te openen, echter verzuimde Blauw Zwart om deze kleine kans te benutten. De mogelijkheid die daarop volgde was voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. Een vrije trap van Renee Zoutewelle werd door Annouk Boshuizen ingekopt. Helaas was het geluk niet aan Haagse zijde toen deze inzet van de lijn werd gehaald. Na een kwartier spelen kwamen de groengelen op voorsprong. Schaduwteam speelster Dana Breewel was trefzeker door een keurig afstandsschot! 0-1! Meteen daarna werd Blauw-Zwart gevaarlijk en konden zij de stand gelijk trekken, maar hun inzet ging hoog over. Voor rust had Jong ADO Vrouwen nog meerdere kansen om de uitbreidingstreffer te maken, echter verrichtte de keeper van de tegenpartij prima werk.

Net als in de eerste helft waren het de jongens die de eerste kansen creëerden. Door meerdere malen goed optreden van keepster Maaike van Klinken bleef het doel schoon. Na 70 minuten spelen wist Jong ADO Vrouwen de score te verdubbelen. Een corner van Renee Zoutewelle werd niet klemvast gepakt door de keeper. Demi Verlangen was er als de kippen bij en zette daarmee de 0-2 op het scorebord. Een prima wedstrijd, waar hard werd gewerkt door de talentenploeg.

Aanstaande zaterdag, 11 maart, gaat Jong ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij RKHVV. De ploegen trappen om 13.15 uur af in Huissen.

Blauw-Zwart C1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 15. Dana Breewel 1-0, 70. Demi Verlangen 2-0

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Lisa Franken (40. Maaike van Klinken), Julia Kagie, Kimberley Smit, Lisa Guijt, Allyssa Daal (40. Demi Verlangen), Renee Zoutewelle, Laura Brafine, Annouk Boshuizen (54. Shanique Dessing), Holly Kampers, Jaimy Ravensbergen en Dana Breewel