Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

Voordat de Eredivisie het slot van de reguliere competitie ingaat, zal ADO Den Haag Vrouwen zich eerst proberen voor het derde seizoen op rij te plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker. Dat zal moeten gebeuren ten koste van Ajax. Op 28 mei vorig jaar stonden beide elftallen voor het eerst tegenover elkaar in bekerverband. De groengelen wonnen destijds voor de derde maal de KNVB beker door de opponent dankzij een treffer van Lineth Beerensteyn met 1-0 te verslaan.

Ajax plaatste zich voor de laatste acht door Saestum nipt met 3-4 te kloppen. De afgelopen drie seizoenen bereikten de Amsterdamse vrouwen de finale. ADO Den Haag Vrouwen won op 27 januari met 2-5 bij CTO Zuid. Net als de opponent, haalde de ploeg van trainer Arend Regeer ook driemaal de bekerfinale. Deze eindigden in 2012, 2013 en 2016 in een Haagse overwinning. Met de eerste overwinning dit seizoen op de opponent wil ADO Den Haag Vrouwen zich voor de vijfde maal plaatsen voor de halve finales.

“Ik vind dat we het hartstikke goed doen op dit moment,” kijkt Nikki Ridder enthousiast naar de huidige prestaties. “Onze doelstelling bij de bovenste vier te eindigen is gelukt. Dan moet je nieuwe doelstellingen maken en dat is gewoon vol meedraaien om het kampioenschap. Daarnaast willen we natuurlijk weer de KNVB beker winnen en ook daar zullen we alles aan doen!”

De verdedigster maakte afgelopen zomer de overstap van Jong ADO Den Haag Vrouwen naar het eerste elftal. Dit seizoen kwam ze vijfmaal in actie in de Eredivisie Vrouwen. “Ik zie dit jaar vooral als een leerjaar waarin ik mezelf wil ontwikkelen en zoveel mogelijk minuten wil maken,” aldus de speelster, die erg blij is met haar overstap naar de eerste selectie. “In de minuten die ik speel zal ik honderd procent geven en proberen belangrijk te zijn voor het team.”

Zaterdag verwacht ze twee elftallen tegenover elkaar te zien die willen voetballen, strijd zullen leveren en vol voor de winst zullen gaan. “Ik weet zeker dat wij als regerend bekerkampioen Ajax kunnen verslaan. In de vorige uitwedstrijd in de competitie, die eindigde in 1-1, waren we er ook dichtbij.”

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zaterdag 11 maart gespeeld op Sportcomplex De Toekomst, gelegen aan de Borchlandweg 18 in Amsterdam-Duivendrecht. Aftrap is om 17:00 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen