ADO Vrouwen strandt in kwartfinale KNVB beker
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen strandt in kwartfinale KNVB beker

Bekerprolongatie is dit seizoen helaas niet meer mogelijk voor de vrouwen van ADO Den Haag. Ajax, dat het voorbije seizoen in de eindstrijd met 1-0 werd verslagen, nam zaterdag revanche: 6-2.

ADO Den Haag Vrouwen beleefde een teleurstellende openingsfase op sportcomplex De Toekomst. Binnen één minuut wist Ajax iets te presteren wat het in de bekerfinale van vorig seizoen niet deed: scoren tegen ADO Vrouwen. Desiree van Lunteren rondde beheerst af: 1-0. Tot overmaat van ramp werd de marge reeds in de negende minuut verdubbeld. Ditmaal luisterde de doelpuntenmaakster naar de naam Loïs Oudemast, die een afgemeten voorzet tegen de touwen werkte: 2-0.

In de fase die volgde waren de Hagenaars zoekende. Halverwege de eerste helft werd een vrije trap van Michelle Vrieling doorgekopt door Lindsey Keizerweerd, met een inzet van Nadine Noordam tot gevolg. Een gebrek aan scherpte voorkwam een aansluitingstreffer, maar daar was welgeteld één minuut later géén sprake van. De opvallend goed spelende Shanique Dessing, normaliter actief namens Jong ADO Den Haag Vrouwen, bekroonde haar basisdebuut met een doelpunt door de rebound van een doelpoging van Pia Rijsdijk te benutten: 2-1.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de verkregen aansluitingstreffer. Immers, twee minuten later schoot Inessa Kaagman de bal vanaf rechts achter doelvrouw Jennifer Vreugdenhil: 3-1. Die tussenstand betrof tevens de ruststand. In de rust werd geprobeerd om een manier te vinden waarop de effectieve handelswijze van de Amsterdammers na de theepauze kon worden afgestraft.

Het begin van deel twee van de kwartfinale was sterk te noemen. Na goed voorbereidend werk van Dessing kwam Noordam in scoringsrijke positie. Helaas vormde keepster Paulina Quaye een obstakel. Toch werd het goede spel van ADO Den Haag Vrouwen nog in het eerste kwartier na rust beloond met een hernieuwd aansluitingsdoelpunt. Dessing was weer trefzeker, nu met een laag schot vanaf rechts in de verre hoek: 3-2. Mijke Roelfsema, Pia Rijsdijk en Victoria Pelova verzorgden het voorbereidende werk.

Echter, voor de tweede maal vandaag werd de marge na de aansluitingstreffer direct weer vergroot, want na ruim een uur kopte Van Lunteren uit een corner haar tweede goal binnen: 4-2. Dat terwijl de brigade van trainer Arend Regeer zeker niet onder deed van de huidige koploper van de Eredivisie Vrouwen. Middels een flinke portie strijdlust bleef het op zoek gaan naar doelpunten op het terrein van de eeuwige aartsrivaal. Helaas bleef het voor de groengelen bij de twee goals van Dessing.

In de laatste vijf minuten van de kwartfinale zorgde Ajax voor een ietwat geflatteerde eindstand. Nadat een afstandsschot van Kaagman in het Haagse doel was verdwenen (5-2), zorgde Marjolijn van den Bighelaar ervoor dat er op het scorebord maar liefst acht doelpunten kwamen te staan. Zodoende lukte het de Hofstedelingen niet om zich voor de derde keer op rij en voor de vijfde maal in zijn totaliteit te plaatsen voor de halve finales van de KNVB beker.

Karakteristiek:

Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 6 – 2 (3 – 1)

Scoreverloop: 1. Desiree van Lunteren 1-0, 9. Loïs Oudemast 2-0, 24. Shanique Dessing 2-1, 26. Inessa Kaagman 3-1, 58. Shanique Dessing 3-2, 61. Desiree van Lunteren 4-2, 87. Inessa Kaagman 5-2, 90. Marjolijn van den Bighelaar 6-2

Gele kaart: 49. Michelle Vrieling, 71. Desiree van Lunteren

Aantal toeschouwers: 300

Opstellingen:
Ajax: Paulina Quaye; Anouk Hoogendijk, Daphne Koster © (89. Lauren Delleman), Inessa Kaagman, Davina Philtjens; Loïs Oudemast (73. Marlous Pieéte), Desiree van Lunteren, Kelly Zeeman; Chantal de Ridder, Marjolijn van den Bighelaar, Ana Maria Romero Moreno (66. Betsy Hassett)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen