Tiental Jong ADO Vrouwen te sterk voor RKHVV
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Tiental Jong ADO Vrouwen te sterk voor RKHVV

Op zaterdagmiddag, 11 maart, stond voor Jong ADO Den Haag Vrouwen de uitwedstrijd tegen RKHVV VR1 op het programma. In Huissen werd om 13.15uur afgetrapt tegen de huidige nummer laatst van de Topklasse. De ploeg van Hans van Heteren moest ruim 50 minuten met tien man spelen maar desondanks waren de groengelen een maatje te groot voor RKHVV. De wedstrijd eindigde in een 0-3 overwinning voor de bezoekers.

Jong ADO Vrouwen kwam goed uit de startblokken, in de eerste minuten van de wedstrijd werden er al meerdere kansen gecreëerd. Het harde werken werd na tien minuten beloond. Na een lange bal van Allyssa Daal kon Laura Brafine de bal via binnenkant paal binnenschieten; 0-1.

De residentieclub bleef aandringen met als resultaat de 0-2 op het scorebord. Ditmaal afkomstig van Frederique Nieuwland na goed aangeven van Romy Speelman. RKHVV probeerde middels fysiek spel het talentenelftal van ADO Den Haag Vrouwen lastig te maken. Jong ADO Vrouwen kon daar goed mee omgaan en wist de score nog verder uit te breiden in de eerste helft. De derde treffer kwam op naam van Jaimy Ravensbergen.

Helaas moest Frederique Nieuwland van de scheidsrechter een paar minuten voor rust het veld verlaten. Ze kreeg een rode kaart wegens het stoppen (shirtje trekken)van een doorgebroken speelster. 

RKHVV startte de tweede helft met een goede mogelijkheid. Vanuit een corner werd van afstand geschoten op doel, de bal raakte de buitenkant van de paal. De ploeg van Hans van Heteren moest even wennen aan het feit dat zij met tien speelsters verder moesten spelen. Gelukkig stond keepster Isa Pothof meerdere malen haar mannetje. 
Halverwege de tweede helft kregen de bezoekers het veldoverwicht weer terug en creëerden zodoende nog een aantal kansen. Echter werden deze mogelijkheden niet omgezet in doelpunten. Ook de thuisploeg wist het net niet te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-3.

Volgende week zaterdag, 18 maart, treft Jong ADO Den Haag Vrouwen als tegenstander SC Woezik. De ploegen trappen om 17.00 uur af op Sportpark de Kastelenring, te Leidschendam. 

 

RKHVV VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-3 (0-3)

Scoreverloop: 9. Laura Brafine, 23. Frederique Nieuwland, 38. Jaimy Ravensbergen, 

Gele kaart: 70. RKHVV

Rode kaart: 40. Frederique Nieuwland

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof, Julia Kagia, Frederique Nieuwland, Renee Zoutewelle (75. Kimberley Smit), Allyssa Daal, Rosalynn van der Dussen, Annouk Boshuizen, Romy Speelman, Chasity Grant (75. Holly Kampers), Jaimy Ravensbergen, Laura Brafine

Fotografie: Christian Brafine