Valse start zorgt voor verloren oefenduel tegen CSKA Moskou
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Valse start zorgt voor verloren oefenduel tegen CSKA Moskou

Dinsdagavond 14 maart stond voor de ploeg van Arend Regeer een oefenwedstrijd tegen CSKA Moskou op het programma. CSKA Moskou werkt in Nederland een trainingsweek af ter voorbereiding op het Russische voetbalseizoen. Bij vlagen toonde ADO Den Haag Vrouwen zeer goed spel, maar een vroeg tegendoelpunt kon niet meer gekeerd worden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-2. 

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong. Door onoplettendheid aan Haagse zijde rolde in de vijfde minuut de bal binnen; 0-1. ADO Den Haag Vrouwen was in het begin van de wedstrijd zoekende. 

Na een kwartier spelen ging het bij de thuisploeg beter lopen. In de 17e minuut was het Victoria Pelova die de bal goed meegaf aan Shanique Dessing. Laatstgenoemde wipte op snelheid haar tegenstander af en gaf een perfecte voorzet op Pia Rijsdijk. Helaas stuitte haar inzet op de keepster. Daaropvolgend was het Priscilla Mesker die vrij kon doorlopen tot aan de achterlijn en de bal voorgaf. Victoria Pelova kwam echter een teenlengte tekort om de bal binnen te werken en ook het schot van Vesna Veltrop belandde vervolgens op de lat. 

In de laatste minuten van de eerste helft zag Shanique Dessing dat de keepster van CSKA Moskou ver voor haar doel stond en haalde uit. Haar inzit werd nog maar net van de lijn gehaald.   

In de tweede helft ging het spel op en neer. Beide ploegen creëerden kansen, maar slaagde er niet in om deze om te zetten in doelpunten. Het leek erop alsof de wedstrijd in 0-1 ging eindigen, maar in  de 87e minuut wist CSKA Moskou er alsnog in te slagen om de voorsprong verder uit te breiden. Een afgeslagen voorzet werd van net buiten de zestienmeter strak in de hoek geschoten; 0-2. Dit was tevens de eindstand.

ADO Den Haag Vrouwen – CSKA Moskou 0-1 (0-2)

Scoreverloop: 5. CSKA Moskou 0-1, 87. CSKA Moskou 0-2

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof (60. Romy Dalebout), Nikki Ridder (60. Yvette van der Veen), Sabine Kuilenburg (37. Hélène Heemskerk), Jessie van Leeuwen (60. Mijke Roelfsema), Priscilla Mesker, Carmen Simonis, Victoria Pelova (54. Nadine Noordam), Vesna Veltrop (60. Romy Speelman), Nance van der Meer (45. Sharona Tieleman), Pia Rijsdijk (60. Annouk Boshuizen) en Shanique Dessing

Fotografie: Peter Looijen