Ruime oefenzege Jong ADO Vrouwen op Nederlands Politie Vrouwenelftal
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Ruime oefenzege Jong ADO Vrouwen op Nederlands Politie Vrouwenelftal

Dinsdagavond 14 maart stond voor Jong ADO Den Haag Vrouwen tevens een oefenwedstrijd op het programma. Er werd om 19.00 uur afgetrapt op Sportpark HPSV gelegen in het Zuiderpark, tegen het Nederlands Politie Vrouwenelftal. Met een aantal aanvullingen vanuit het schaduwteam wist Jong ADO Den Haag Vrouwen een reeks met mooie overwinningen voort te zetten. Vanuit het schaduwteam namen Romy Bruins, Kim Hendriks, Lisa Guijt en Dana Breewel deel aan het oefenduel, welke uiteindelijk eindigde in 0-4.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het Nederlands Politie Vrouwenelftal direct gevaarlijk vanuit een corner, echter wist keepster Lisa Franken met haar vingertoppen de inzet uit het goal te houden. Het eerste half uur creëerden beide ploegen weinig kansen en golfde het spel op en neer. In de 27e minuut kwamen de groengelen op voorsprong na prima voorbereidend werk van Rosalyn van der Dussen en Laura Brafine. Laatstgenoemde wist de bal mee te geven op Eline Koster die de bal mooi in het dak van het doel schoot; 0-1. Tot aan de rust waren er geen noemenswaardige kansen voor beide ploegen.

In de tweede helft wist Jong ADO Vrouwen haar tegenstander goed onder druk te zetten en diverse mogelijkheden te creëren. In de 54e minuut werd het harde werken beloond met een 0-2 voorsprong. Opnieuw een goede pass van Rosalyn van der Dussen zorgde voor een prachtige kans voor Jaimy Ravensbergen. Haar schot belandde echter op de lat, Laura Brafine wist daarop de rebound keurig binnen te schieten. Vijf minuten later was het opnieuw raak, schaduwteamspeelster Kim Hendriks wist het net te vinden na een mooie aanval; 0-3. Na 72 minuten spelen was het Rosalyn van der Dussen die de 0-4 achter naar naam schreef, met een uithaal werkte ze de bal mooi over de keepster heen. Jong ADO Den Haag Vrouwen speelde de wedstrijd prima uit en er vielen verder geen doelpunten meer.

Nederlands Politie Vrouwenelftal – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 27. Eline Koster 0-1, 54. Laura Brafine 0-2, 60. Kim Hendriks 0-3, 72. Rosalyn van der Dussen 0-4 

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Lisa Franken, Eline Koster (45. Allyssa Daal), Rosalyn van der Dussen, Renee Zoutewelle (45. Romy Bruins), Holly Kampers, Laura Brafine, Jaimy Ravensbergen (72. Dana Breewel), Julia Kagie, Kimberley Smit, Lisa Guijt en Dana Breewel (45. Kim Hendriks)