Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Telstar
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Telstar

In de reguliere fase van de Eredivisie worden nog drie wedstrijden gespeeld. Aanstaande vrijdag staat voor ADO Den Haag Vrouwen de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma. Van de vijftien eerdere onderlinge confrontaties wonnen de groengelen er negen en trok de opponent driemaal aan het langste eind. De overige drie duels eindigden in een gelijkspel. Beide eerdere wedstrijden dit seizoen werden gewonnen door ADO Den Haag Vrouwen. Na de uitzege in de blessuretijd op de eerste speeldag, eindigde op 9 december de thuiswedstrijd in een 3-1 overwinning. Nadine Noordam (tweemaal) en Pia Rijsdijk zorgden voor de doelpunten.

Dinsdag won Telstar de inhaalwedstrijd bij SC Heerenveen. Hierdoor staat de ploeg met negentien punten uit achttien wedstrijden steviger op de vijfde plaats. ADO Den Haag Vrouwen is al negen competitieduels ongeslagen en staat met 39 punten samen met FC Twente op de gedeelde tweede plaats, negen punten achter koploper Ajax. Beide clubs werden afgelopen weekeinde uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNVB beker en zullen uit zijn op sportieve wraak.

“Om definitief als nummer twee de play-offs in te gaan hebben we nog één punt nodig, maar willen we echt meedoen om het kampioenschap dan moeten we meer punten pakken,” kijkt Carmen Simonis naar het slot van de reguliere fase van de competitie. “Daarvoor moeten we 100% gefocust zijn in de laatste drie wedstrijden. Bovendien ga je dan ook met een goed gevoel de play-offs in.”

De 22-jarige middenveldster begon goed aan het seizoen door als invalster tijdens de eerste twee speelrondes direct voor het winnende doelpunt te zorgen. Blessures en veel pech hebben haar hierna in veel wedstrijden aan de kant gehouden. “Maar hier leer je ook weer van en mentaal en fysiek heb ik ten opzichte van vorig jaar toch ook weer stappen gemaakt,” kijkt de speelster, die afgelopen weekeinde inviel in de KNVB beker, hierop terug. “Dus ik hoop dat ik nog mijn steentje kan bijdragen in de laatste reguliere competitiewedstrijden en in de play-offs.”

Tegen Telstar verwacht ze geen gemakkelijke wedstrijd. “Telstar heeft een goede ploeg. Ze scoren bijna altijd en speelden onlangs nog knap met 1-1 gelijk tegen koploper Ajax. We mogen ze dus niet onderschatten.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Telstar wordt op vrijdag 17 maart gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie:
Peter Looijen