Offday ADO Vrouwen tegen Telstar
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Offday ADO Vrouwen tegen Telstar

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond een vervelende competitienederlaag geleden. Op eigen veld beleefden de groengelen een offday. Bovendien toonde Telstar zich zeer effectief: 1-7.

Na een behoudend eerste kwartier was het Telstar dat de score opende. Ondanks dat de bal aan de rechterzijde van het doel over de lijn leek te zijn geweest, mocht de club uit Velsen-Zuid haar weg naar het Haagse doel vervolgen. Na een fraaie combinatie op de rechterflank eindigde de bal in de doelmond, waar Babiche Roof er als de kippen bij was om van dichtbij doel te treffen: 0-1. De frustratie was hoorbaar onder de supporters die naar het Kyocera Stadion waren gekomen.

Halverwege de eerste helft wisselde Telstar de grieperige Anna Ursem voor Amber Wuring. Kort daarvoor was ADO Den Haag Vrouwen gevaarlijk geworden middels een afstandsschot van Nadine Noordam. Doelvrouw Nicolle Martens stond echter op de juiste plaats en keerde de gewaagde inzet. Een klein kwartier voor rust kreeg de formatie uit de Residentie een nieuwe domper te verwerken. Katja Snoeijs kreeg de bal mee op het middenrif, omspeelde keepster Isa Pothof en knalde raak: 0-2.

Gelukkig liet de aansluitingstreffer van ADO Den Haag Vrouwen niet lang op zich wachten. Vijf minuten voor de doelwissel toonde Rijsdijk zich van haar productiefste kant door te profiteren van een verkeerde terugspeelbal vanuit het middenveld. Rijsdijk behield het overzicht, omspeelde Martens op sluwe wijze en rondde feilloos af: 1-2. Een hoopgevende goal in aanloop naar de tweede helft.

Toch kreeg de ploeg van trainer Arend Regeer in de tweede helft wederom de deksel op de neus. Snoeijs hield de bal knap in haar bezit, dribbelde op links de zestien binnen, tikte de bal rechts langs Pothof in de benedenhoek en zette een ‘Cristiano Ronaldo-viering’ in: 1-3. Helaas zette het scoreverloop in het voordeel van Telstar zich daarna in rap tempo voort. In de 53ste minuut tilde Linda Bakker de tussenstand op naar 1-4 en deed dat eveneens van dichtbij het Haagse doel.

In de daaropvolgende minuten ging het van kwaad tot erger. Door een technische fout in de achterhoede van de ooievaars kon Snoeijs in de 56ste minuut een hattrick completeren. De vierde treffer van de nummer 9 van de bezoekers volgde nog geen tien minuten later. Met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied eindigde de bal, via de handen van Pothof, in de rechterhoek: 1-6. Bij ADO Den Haag Vrouwen lukte weinig, en dat in een seizoen waarin de resultaten louter positief waren.

Rijsdijk probeerde nog wel haar tweede te maken, maar door handelend optreden van Martens slaagde zij daar niet in. Vervolgens schoot zij de bal vanuit buitenspelpositie snoeihard in de kruising. Het slotakkoord kwam op naam van Roof, die de bal in de laatste vijf minuten snoeihard in de diagonale hoek prikte: 1-7. Het fluitsignaal van de arbiter betekende het einde van een teleurstellende avond.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – SC Telstar 1 – 7 (1 – 2)

Scoreverloop: 15. Babiche Roof 0-1, 38. Katja Snoeijs 0-2, 40. Pia Rijsdijk 1-2, 50. Katja Snoeijs 1-3, 53. Linda Bakker 4-1, 56. Katja Snoeijs 1-5, 63. Katja Snoeijs 1-6, 86. Babiche Roof 1-7

Gele kaart: 90+1. Michelle Vrieling

Scheidsrechter: M. R. G. Vink

Aantal toeschouwers: 2041

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof; Nikki Ridder, Mijke Roelfsema (56. Michelle Vrieling), Hélène Heemskerk ©, Priscilla Mesker; Nadine Noordam, Vesna Veltrop, Victoria Pelova; Sharona Tieleman (63. Carmen Simonis), Pia Rijsdijk, Shanique Dessing

Telstar: Nicolle Martens; Jasmijn Duppen, Anna Ursem (25. Amber Wuring), Sharon Kok ©, Amy Visser; Jaimy Visser, Lotte Hopman, Babiche Roof; Sanne van der Velden (71. Anne-Fleur Duppen), Katja Snoeijs, Linda Bakker (85. Caroline Verleg)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen