Jong ADO Vrouwen beslist wedstrijd in slotfase
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen beslist wedstrijd in slotfase

Op zaterdag 18 maart stond in de Topklasse voor Jong ADO Den Haag Vrouwen het duel tegen SC Woezik op het programma. Lang bleef het spannend op Sportpark de Kastelenring. De ploeg van Hans van Heteren keek tot de 80e minuut tegen een 0-1 achterstand aan en trok uiteindelijk met 3-1 toch aan het langste eind. Het beloftenelftal van HFC ADO Den Haag Vrouwen blijft hierdoor nog altijd in de race om het landskampioenschap met twee punten achterstand op koploper Buitenveldert.

Na een kwartier al kwam SC Woezik brutaal op voorsprong middels een prachtig afstandsschot. Niet aangeslagen door het tegendoelpunt ging de thuisploeg direct op zoek naar de gelijkmaker. Meerdere grote kansen werden er gecreëerd, maar de groengelen waren in de eindpass net niet nauwkeurig genoeg. De grootste mogelijkheid om de stand gelijk te trekken kwam toen de thuisclub een strafschop kreeg te nemen na een overtreding op spits Jaimy Ravensbergen. De penalty werd echter gemist door Annouk Boshuizen waarna er met een 0-1 achterstand de rust werd ingegaan.

Jong ADO Vrouwen kwam in de tweede helft meteen goed uit de startblokken. Romy Speelman leverde een aantal  corners af waardoor zowel Annouk Boshuizen en Kimberley Smit in staat werden gesteld om de gelijkmaker te produceren. De Haagse beloften waren in de tweede helft heer en meester, maar het veldoverwicht en bij vlagen goede spel werden niet beloond. Pas na 79 minuten spelen wist de residentieclub terecht op 1-1 te komen door een keurig uitgespeelde aanval. Een scherpe voorzet van Chasity Grant werd door Jaimy Ravensbergen met de binnenkant voet uitstekend achter de keeper gevolleerd. Met nog tien minuten op de klok wist Jong ADO Vrouwen de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Chasity Grant jaagde goed door op een terugspeelbal van SC Woezik en kon naar een halve botsing met de keeper de bal nog net het laatste zetje richting het doel kon geven; 2-1. Een enorme ontlading ontstond na deze voorsprong bij de thuisclub. SC Woezik nogal teleurgesteld probeerde met fysieke kracht nog de bakens te verzetten. Echter de thuisploeg wist zelfs nog de genadeklap uit de delen door diep in de blessuretijd de derde treffer te maken. Een hard schot van de ingevallen Holly Kampers werd niet goed verwerkt door de keepster van SC Woezik. Jaimy Ravensbergen reageerde alert en was er als de kippen bij om een tweede treffer achter haar naam schrijven; 3-1.

Volgende week zaterdag, 25 maart, treft Jong ADO Den Haag Vrouwen Barendrecht als tegenstander. Op Sportpark De Bongerd wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – SC Woezik 3-1 (0-1)

Scoreverloop: 14. SC Woezik 0-1, 79. Jaimy Ravensbergen 1-1, 87. Chasity Grant 2-1, 90+5. Jaimy Ravensbergen 3-1

Gele kaart: 60. SC Woezik, 90+3. SC Woezik

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Julia Kagie, Sabine Kuilenburg, Kimberley Smit, Allyssa Daal, Romy Speelman, Annouk Boshuizen, Eline Koster (46. Laura Brafine), Nance van der Meer, Jaimy Ravensbergen en Chasity Grant (90+2. Holly Kampers)
 
Fotografie:
Christian Brafine