Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente

Tot het einde van het seizoen staan er nog louter toppers op het programma voor ADO Den Haag Vrouwen. Volgende week wordt de reguliere fase van de Eredivisie Vrouwen afgesloten met de wedstrijd tegen koploper Ajax, maar zaterdag komt eerst nummer twee FC Twente op bezoek in het Kyocera Stadion. Van de 32 eerdere onderlinge competitiewedstrijden won ADO Den Haag Vrouwen er twaalf tegenover dertien nederlagen. De overige zeven wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Op 23 december boog de thuisploeg een vroege 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Treffers van Pia Rijsdijk, Michelle Vrieling en Victoria Pelova zorgden destijds voor de ommekeer.

FC Twente speelde afgelopen vrijdag thuis na een 0-2 achterstand gelijk tegen PEC Zwolle en voorkwam daarmee de tweede nederlaag na de winterstop. Met veertig punten uit negentien wedstrijden staat de regerend landskampioen op de tweede plaats in de Eredivisie Vrouwen. Voor ADO Den Haag Vrouwen kwam in de vorige speelronde een einde aan een ongeslagen reeks van negen competitieduels en een ongeslagen periode in eigen huis van ruim vijf maanden. Met 39 punten uit veertien wedstrijden staan de groengelen op een goede derde plaats. De onderlinge confrontatie zaterdag zal in het teken staan van met een goede uitgangspositie en vertrouwen de play-offs om het landskampioenschap ingaan.

“Tot aan het einde van de competitie wachten ons nog mooie wedstrijden van hoog niveau waarin we alles zullen moeten geven,” kijkt Pia Rijsdijk vooruit naar de toppers die nog op het programma staan. “Maar ik vind ook dat we vooral van die wedstrijden moeten genieten. Het is mooi dat we stevig in de top vier staan en aangezien de punten nog door de helft gaan denk ik dat het in de play-offs nog spannend kan worden.”

De aanvalster is bezig aan haar tweede seizoen sinds haar terugkeer in Den Haag. “Vorig seizoen kwam ik stroef op gang. Ik moest eerlijk gezegd enorm wennen aan het wonen en werken in Nederland,” zegt ze. “Ik wilde dit seizoen sowieso meer doelpunten maken dan de zeven van vorig seizoen. Het liefst dubbele cijfers. Het hadden er zelfs meer kunnen zijn dan de tien van dit moment, maar over het algemeen ben ik niet ontevreden. Op naar nog meer doelpunten en assists die ADO Den Haag Vrouwen naar overwinningen brengen.”

Aanstaande zaterdag, de dag van haar 25ste verjaardag, verwacht ze een leuke wedstrijd tegen FC Twente. “Beiden elftallen zullen knokken voor de punten. FC Twente heeft tegen PEC Zwolle niet het gewenste resultaat geboekt, dus ik verwacht dat zij alles gaan geven. Wij willen ons na afgelopen vrijdag ook graag herpakken en gaan er alles aan doen om zaterdag de drie punten in eigen huis te houden.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op zaterdag 25 maart gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 18:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie:
Peter Looijen