ADO Den Haag Vrouwen verliest ondanks goed keeperswerk
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen verliest ondanks goed keeperswerk

ADO Den Haag Vrouwen heeft zaterdagavond een vervelende nederlaag geleden in de strijd om de titel van de Eredivisie Vrouwen. Thuis tegen FC Twente werd nipt verloren: 0-2.

Al vroeg in het duel hanteerde ADO Den Haag Vrouwen een compacte speelwijze, waardoor FC Twente werd gedwongen om afstandsschoten en voorzetten richting het doel te werken. Dat zorgde echter voor behoorlijk wat gevaar voor het doel van Jennifer Vreugdenhil. Via de vingertoppen van de 22-jarige doelvrouw verdween een afstandsschot van Renate Jansen op de lat. De kopbal uit de rebound van Ellen Jansen kende het dak van het doel als eindstation.

Diezelfde Ellen Jansen stelde Vreugdenhil niet veel later opnieuw op de proef. Laatstgenoemde had een fraaie achterwaartse redding in huis om een schot vanaf een meter of dertig onschadelijk te maken. Ook daarna wist Vreugdenhil zich in positief opzicht te onderscheiden. Lineth Beerensteyn trok vanaf links naar binnen en trachtte de verre hoek te vinden. De vrouw in het blauw voorkwam dat er een Tukkerse goal kon worden genoteerd.

Halverwege de eerste helft kwam Jill Roord in een klutssituatie als winnares uit de strijd, vijf meter voor de doellijn van het doel van ADO Den Haag Vrouwen. Een wereldreflex van Vreugdenhil hield de club van trainer Arend Regeer op de been. In de resterende minuten van de eerste helft namen de Hagenaars het initiatief wat meer in handen. Nadat een corner door FC Twente kon worden geblokt, was Nance van der Meer bij een tweede hoekschop dreigend.

In het laatste kwartier voor rust was ADO Den Haag Vrouwen de bovenliggende partij. De druk naar het Enschedese doel werd groter, maar uit de counter kreeg FC Twente de grootste kans van de wedstrijd. Een voorzet van aanvoerster Maud Roetgering werd door Beerensteyn direct op doel geschoten. Met wederom een topredding hield Vreugdenhil de tussenstand op 0-0. Wel moet gezegd worden dat óók de ADO-verdedigsters daar een groot aandeel in hadden.

Na de doelwissel golfde het spel op en neer. Nadat Renate Jansen was doorgebroken op links, kon Beerensteyn de bal bij de tweede paal net niet toucheren. Kort daarna schoot Sharona Tieleman de bal aan de andere kant van het veld nipt over het doel van keepster Jade Adan. Een vervelende misser, want luttele minuten later kwam FC Twente tot scoren. Sherida Spitse kreeg de bal op randje zestien en schoot raak in de rechter benedenhoek: 0-1.

Met het ‘Haags Kwartiertje’ in aantocht voerde ADO Den Haag Vrouwen twee wissels door, waarvan er één een bijzonder tintje had. Basisdebutant Annouk Boshuizen verliet het veld voor Lisanne Grimberg, die haar rentree maakte nadat ze afgelopen zomer gestopt was. Jammer genoeg had de dubbele wissel geen positieve uitwerking op het scoreverloop. ADO Den Haag Vrouwen scoorde niet meer, FC Twente deed dat nog wel middels een afstandsschot van Roord: 0-2.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 0 – 2 (0 – 0)

Scoreverloop: 60. Sherida Spitse 0-1, 81. Jill Roord 0-2

Scheidsrechter: F. Berg

Aantal toeschouwers: 423

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Jessie van Leeuwen (75. Mijke Roelfsema), Priscilla Mesker; Victoria Pelova, Carmen Simonis, Michelle Vrieling; Sharona Tieleman (66. Nadine Noordam), Annouk Boshuizen (75. Lisanne Grimberg), Nance van der Meer

FC Twente: Jade Adan; Maud Roetgering © (72. Kristina Erman), Maruschka Waldus, Danique Kerkdijk, Siri Worm; Sherida Spitse, Marthe Munsterman (79. Lenie Onzia), Renate Jansen; Jill Roord; Ellen Jansen, Lineth Beerensteyn (86. Sabrine Ellouzi)