Ongeslagen reeks Jong ADO Vrouwen verstoord door Barendrecht
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Ongeslagen reeks Jong ADO Vrouwen verstoord door Barendrecht

Op zaterdag 25 maart stond voor Jong ADO Den Haag Vrouwen de uitwedstrijd tegen Barendrecht VR1 op het progamma. Op sportpark De Bongerd werd ruim een kwartier te laat afgetrapt. De thuisclub hield op het hoofdveld tot 14:40 uur een warming-up terwijl de ADO Den Haag speelsters zich al vanuit de kleedkamer naar het veld begaven. De scheidsrechter vond het allemaal best en wachtte geduldig in de middencirkel met de ADO Den Haag speelsters op de komst van de thuisclub. Een nogal merkwaardig en discutabel begin van de wedstrijd dus. Helaas kwam in deze wedstrijd voor Jong ADO Den Haag Vrouwen een einde aan een ongeslagen reeks, die met een 2-1 verlies werd afgesloten. 

Al in het begin van de wedstrijd wist Jong ADO Vrouwen kansen te creëren. Jaimy Ravensbergen kwam op snelheid en gaf de bal mee aan Chasity Grant. Zij schoot echter de bal in de handen van de keepster. Daarna was het opnieuw Chasity Grant die een mogelijkheid had. Barendrecht wist dat via een harde overtreding te voorkomen. De hieropvolgende vrije trap leverde helaas niks op.  Daarna werd ADO Den Haag door de scheidsrechter een haarzuivere strafschop onthouden en ontkwam even daarvoor een Barendrecht speelster aan een rode kaart. Een zeer onsportieve daad volgde daarna toen de jeugdige spits van ADO Den Haag, Jaimy Ravensbergen, door een speelster van Barendrecht in het gezicht werd gespuwd. Op slag van rust wist Laura Brafine de bal nog prima voor te geven op wederom Chasity Grant. Haar kans verdween maar net naast het doel.

Ondanks deze fysiek zware wedstrijd met drie gele kaarten voor Barendrecht wist Jong ADO Vrouwen haar mannetje te staan en een flink aantal kansen te creëren. Zo was het in het begin van de tweede helft Julia Kagie die een prima dieptepass gaf op Chasity Grant, die vervolgens de bal goed voor wist te geven. Echter stond er niemand voor het doel om de kans af te maken. Daarna moest Nikki Ridder vroegtijdig de wedstrijd verlaten en werd zij vervangen door  Holly Kampers.

Uiteindelijk maakte Barendrecht in 78e minuut de 1-0 na twijfelend ingrijpen van de Haagse verdediging. In de daaropvolgende minuten was het Holly Kampers die de stand gelijk probeerde te trekken. Haar prima schot verscheen maar net over het doel. Kimberley Smit verving hierna nog Laura Brafine.

Vijf minuten voor tijd wist Barendrecht de voorsprong te verdubbelen; 2-0. In de 90e minuut was het uitblinkster Chasity Grant die het verlies enigszins verzachtte met een tegengoal; 2-1. Dit was tevens de einduitslag. 

Barendrecht VR 1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 78. Barendrecht, 85. Barendrecht, 90. Chasity Grant

Gele kaart: 42. Barendrecht, 58. Barendrecht, 82. Barendrecht. 90. Romy Speelman 

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: 
Romy Dalebout, Julia Kagie, Frederique Nieuwland, Alyssa Daal, Renee Zoutewelle, Nikki Ridder (61. Holly Kampers), Romy Speelman, Eline Koster, Laura Brafine (79. Kimberley Smit), Jaimy Ravensbergen, Chasity Grant

Fotografie: Christian Brafine