Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

Vrijdag wordt de reguliere fase van de Eredivisie Vrouwen afgesloten met een uitwedstrijd tegen Ajax. Beide clubs stonden veertien maal eerder tegenover elkaar in de competitie. ADO Den Haag Vrouwen boekte drie overwinningen en de tegenstander won achtmaal. De overige drie duels eindigden in een gelijkspel. De eerdere confrontatie in Amsterdam eindigde in een 1-1 gelijkspel. Pia Rijsdijk tekende voor de Haagse voorsprong, waarna Kelly Zeeman de gelijkmaker namens de thuisploeg maakte.

Ajax leed afgelopen vrijdag op bezoek bij PSV de eerste nederlaag van het seizoen. Met 51 punten uit twintig wedstrijden staat de ploeg nog wel altijd stevig aan kop van de Eredivisie Vrouwen. ADO Den Haag Vrouwen verloor de afgelopen twee competitiewedstrijden en is met 39 punten de nummer drie. Met het oog op de puntenhalvering voorafgaand aan de play-offs biedt de onderlinge wedstrijd een goede mogelijkheid voor ADO Den Haag Vrouwen om dichterbij de koppositie te komen.

“Het is heel mooi om in de play-offs te strijden om het kampioenschap,” kijkt Priscilla Mesker vooruit naar de toppers die komen. “Ik kan nu wel zeggen dat ik kampioen wil worden, maar dat willen de andere clubs ook. Onze doelstelling was om de play-offs te halen en dat is gelukt. Nu willen we het de andere clubs moeilijk maken. We mogen trots zijn dat we ons met zo’n jonge ploeg hebben geplaatst voor de play-offs. Daarin spelen we alleen maar topwedstrijden waarin we ons kunnen ontwikkelen, waardoor we weer veel ervaring opdoen.”

Als ze kijkt naar haar eigen ontwikkeling, vindt de verdedigster dat ze op de goede weg is. “Mijn passing en schot is beter geworden, dit was nog wel eens wisselvallig. En ik ben ook rustiger aan de bal geworden, maar hierin kan ik me nog wel verder ontwikkelen. De jonge meiden probeer ik zo goed mogelijk te helpen met mijn eigen ervaring die ik heb opgedaan. Toen ik naar Den Haag kwam was ik ook de jongste, dus ik weet ongeveer wat ze meemaken. Natuurlijk is elk individu anders, maar de meeste speelsters staan wel open om geholpen te worden.”

“Hoe vaak je ook tegen Ajax speelt, de wedstrijd blijft speciaal en bijzonder,” zegt de 24-jarige speelster over de wedstrijd van vrijdag. “Iedereen van ons is erop gebrand om te winnen, het maakt niet uit of zij eerste of laatste staan. We hebben dit seizoen ook laten zien dat we van elke club kunnen winnen. We zullen er moeten staan als één team, alleen dan kunnen we het Ajax heel moeilijk maken. Als we winnen, worden de play-offs bovendien alleen maar spannender.”

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 31 maart gespeeld op Sportcomplex De Toekomst, gelegen aan de Borchlandweg 18 in Amsterdam-Duivendrecht. Aftrap is om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen