ADO Vrouwen met verlies de play-offs in
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen met verlies de play-offs in

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond het reguliere deel van de Eredivisie Vrouwen afgesloten met een nipte nederlaag. Ajax was met 1-0 te sterk.

Twee voorzetten vanaf de linkervleugel leverden Ajax al vroeg in het duel twee kansen op. Marjolijn van den Bighelaar en Ana Maria Romero Moreno kwamen net een teenlengte tekort om de bal achter doelvrouw Jennifer Vreugdenhil te prikken. Daartegenover stond één mogelijkheid van ADO Den Haag Vrouwen, dat via de counter probeerde toe te slaan. Lindsey Keizerweerd wilde een dribbel vanaf links vervolgen met een schot met rechts. Helaas werd de doelkans geblokt.

Nadat Ajax in de beginfase de betere kansen kreeg, begon de formatie van trainer Arend Regeer halverwege de eerste helft steeds meer druk te zetten. Na ruim een half uur kwam een scherp afgemeten vrije trap van Jessie van Leeuwen bij de tweede paal terecht voor de voeten van Nadine Noordam. Laatstgenoemde kon de bal net niet binnentikken. Jammer, helemaal omdat Ajax kort daarna de 1-0 maakte. Marlous Pieëte scoorde uit de kluts.

Op slag van rust kwam ADO Den Haag Vrouwen goed weg toen Van den Bighelaar de bal op de lat werkte. Diezelfde Van de Bighelaar had ook kort na de doelwissel haar vizier niet op scherp staan toen Vreugdenhil eveneens niet te passeren bleek. Na die kans volgde een fase waarin ADO Den Haag Vrouwen hard werkte om alsnog een goed resultaat uit het vuur te slepen. Veel mogelijkheden waren er in de tweede helft echter niet te zien. De rust- betrof zodoende ook de eindstand.

In de eerste 21 speelrondes lukte het ADO Den Haag Vrouwen om 39 punten te verkrijgen, vijftien punten minder dan koploper Ajax. Omdat de punten in de play-offs worden gehalveerd, maken de groengelen nog altijd aanspraak op de Nederlandse titel. Ook FC Twente en PSV zitten in de kampioenspoule, die op vrijdag 21 april (19:30 uur) van start gaat. ADO Den Haag Vrouwen ontvangt dan Ajax.

Karakteristiek:

Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 1 – 0 (1 – 0)

Scoreverloop: 37. Marlous Pieëte 1-0

Scheidsrechter: Rob Souwen

Aantal toeschouwers: 398

Opstellingen:

Ajax: Elixabete Sarasola Nieto; Anouk Hoogendijk, Lauren Delleman, Inessa Kaagman, Davina Philtjens; Loïs Oudemast, Desiree van Lunteren (80. Betsy Hassett), Kelly Zeeman; Marlous Pieëte, Marjolijn van den Bighelaar (89. Chantal de Ridder), Ana Maria Romero Moreno (85. Merel van Dongen)

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Nikki Ridder (56. Yvette van der Veen), Hélène Heemskerk ©, Jessie van Leeuwen (78. Annouk Boshuizen), Priscilla Mesker; Nadine Noordam, Michelle Vrieling, Victoria Pelova; Lindsey Keizerweerd, Carmen Simonis (68. Vesna Veltrop), Nance van der Meer

Fotografie: Peter Looijen