Jong ADO Vrouwen verliest topper
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen verliest topper

In het debuutseizoen op het hoogste amateurniveau presteert Jong ADO Den Haag Vrouwen uitstekend. Op zaterdag 1 april stond de topper tussen Jong ADO Vrouwen (huidige nummer drie) en Buitenveldert VR1 (huidige nummer twee) op het programma. Bij winst kon de Haagse talentenploeg op gelijke hoogte komen. Echter wisten de bezoekers in de slotfase de wedstrijd naar zich toe te trekken; 1-3.

In het eerste kwartier speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, maar werden er nog geen grote kansen gecreëerd. Toch viel het eerste doelpunt aan de andere kant van het veld. De bal werd niet goed weggewerkt door de Haagse verdediging en Roxanne Koopman profiteerde hiervan door de bal keurig in de kruising te schieten; 0-1. Na het tegendoelpunt kregen de groengelen de kans op de gelijkmaker middels Jaimy Ravensbergen en Annouk Boshuizen, maar helaas waren hun inzetten niet scherp genoeg om de 1-1 te produceren. Tien minuten voor rust kon Buitenveldert de voorsprong zelfs nog vergroten doordat Lieselotte Wels de voorzet bij de tweede paal kon in koppen; 0-2. De ploegen gingen rusten met een 0-2 tussenstand.

Jong ADO Den Haag Vrouwen kwam de tweede helft sterk uit de startblokken, want al na vijf minuten spelen wist Chasity Grant voor de derde keer op rij de score namens Jong ADO Vrouwen te openen. Een scherpe voorzet van Renee Zoutewelle werd bij de tweede paal keurig afgerond; 1-2. De snelle aansluitingstreffer gaf de residentieclub vleugels, want de kansen stapelden zich op aan Haagse zijde. Helaas was de eindpass telkens net niet nauwkeurig genoeg. Tegen de verhouding in kreeg Jong ADO Vrouwen in de slotfase van de wedstrijd de deksel op de neus.  Maxime Wijnants wist namens Buitenveldert de eindstand te bepalen; 1-3.

Volgende week zaterdag, 8 april, gaat Jong ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij DTS Ede, gelegen aan de Inschoterweg 2. De ploegen trappen om 15.00 uur af.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Buitenvelder VR1 1-3 (0-2)

Scoreverloop: 21. Roxanne Koopman (Buitenveldert) 0-1, 35. Lieselotte Wels (Buitenveldert) 0-2, 51. Chasity Grant 1-2, 88. Maxime Wijnants (Buitenveldert) 1-3

Gele kaarten: 13. Buitenveldert, 45. Buitenveldert, 83. Fréderique Nieuwland

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:

Romy Dalebout, Julia Kagie, Allyssa Daal, Fréderique Nieuwland, Renee Zoutewelle (68. Laura Brafine), Romy Speelman, Annouk Boshuizen, Eline Koster, Holly Kampers (77. Holly Kampers), Jaimy Ravensbergen en Chasity Grant

Fotografie: Christian Brafine