Vroege goal levert Jong ADO Den Haag Vrouwen drie punten op
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Vroege goal levert Jong ADO Den Haag Vrouwen drie punten op

Op zaterdagmiddag 8 april was Jong ADO Den Haag Vrouwen te gast op Sportpark Inschoten in het Gelderse Ede. Er werd om 15.00 uur afgetrapt tegen DTS Ede VR1. Door een vroege, en tevens enige doelpunt van de wedstrijd, waren het de groengelen die de drie punten mee terug namen naar Den Haag.

DTS Ede VR1 wist in de allereerste minuten van de wedstrijd al gelijk goed druk te zetten. Twee doelpogingen kort na elkaar voor de Gelderse club werden prima gered door doelvrouw Isa Pothof. Het was de ploeg van Hans van Heteren die in de 7e minuut de score wist te openen. Jaimy Ravensbergen wist Chasity Grant te vinden, laatstgenoemde stormde op volle snelheid richting doel om vervolgens de bal keurig tegen de touwen te werken; 0-1.

In de daaropvolgende minuten ging het spel op en neer en ontstonden er diverse kansen voor beide ploegen. In de 26e minuut kreeg Jong ADO Vrouwen een vrije trap nadat Annouk Boshuizen hard onderuit werd gehaald. De vrije trap belandde vervolgens via de voet van Laura Brafine helaas op de paal. 

DTS Ede VR1 wist richting het einde van de eerste helft opnieuw de druk op te voeren, echter wist Isa Pothof met een aantal uitstekende reddingen haar doel schoon te houden. Zodoende zochten beide ploegen de thee op met een 0-1 voorsprong voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. 

Beide teams wisten in de tweede helft lange tijd geen kansen te creëren. Het was Shanique Dessing die de score kon verdubbelen, ze kopte de prima voorzet van Romy Speelman net naast. Vlak voor tijd was het opnieuw Shanique Dessing die de 0-2 op haar voet had. In een 1-op-1 situatie met de keepster schoot ze helaas naast.

 

Dankzij de vroege goal van Chasity Grant reisde de residentieclub met drie welverdiende punten terug richting Den Haag. Op zaterdag 29 april speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen tegen RVVH VR1. Op Sportpark Kastelenring wordt om 14.30 uur afgetrapt in de voorlaatste competitieronde. 

DTS Ede VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 7. Chasity Grant

Gele kaarten: 24. DTS Ede, 26. DTS Ede, 75. Romy Speelman, 94. Holly Kampers

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof, Alyssa Daal, Sabine Kuilenburg (80. Renee Zoutewelle), Frederique Nieuwland (37. Julia Kagie), Romy Speelman, Annouk Boshuizen, Laura Brafine, Chasity Grant, Jaimy Ravensbergen (77. Holly Kampers), Shanique Dessing

Fotografie: Christian Brafine