Update Pelova & Noordam in Oranje O19
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Update Pelova & Noordam in Oranje O19

ORANJE ONDER 19 NAAR EK!

Na Oranje Onder 17, heeft Oranje Onder 19 zich op dinsdagavond 11 april eveneens verzekerd van een plaats op het EK. In een spannend slotduel, waarin doelvrouw Lize Kop haar ploeg een aantal keer goed op de been hield, werd Frankrijk op 0-0 gehouden.

Beide middenveldsters van ADO Den Haag Vrouwen stonden negentig minuten in het veld. Nadine Noordam zorgde in de eerste helft voor de Nederlandse dreiging met een schot net over en een vrije trap die langs de verkeerde kant van de paal zeilde. Ook in de tweede helft dwong ze de Franse doelvrouw tot een goede redding. Victoria Pelova bewaakte mede de balans op het middenveld en onderbrak enkele Franse aanvallen goed.
Eerder plaatsten Engeland, Italië en Schotland zich al voor de eindronde, die van 8 tot 20 augustus in Noord-Ierland zal worden gespeeld. Naast de zes groepswinnaars, plaatst ook de beste nummer twee zich voor het EK. Momenteel is dat Frankrijk. De loting voor de eindronde is op 22 juni.
Tekst: Ivo Schimmel

08-04-2017

Ook de tweede wedstrijd van Oranje Onder 19 in de eliteronde van de EK-kwalificatie is in een duidelijke overwinning geëindigd. Twee dagen na de 5-0 zege op Slovenië, werd Portugal dankzij treffers van Joëlle Smits, invalster Quinty Sabajo (allebei 2) en Eva Van Deursen met dezelfde cijfers verslagen.

Net als tijdens haar debuut tegen Slovenië, mocht Victoria Pelova in de basis beginnen. Ditmaal stond ze negentig minuten in het veld en gaf ze de assist op de 4-0 van Quinty Sabajo. Haar ploeggenote Nadine Noordam  begon opnieuw op de bank, maar verving in de 22ste minuut al Ashleigh Weerden, die met een blessure naar de kant moest. In de 82ste minuut was ze de aangeefster op het laatste Nederlandse doelpunt van Joëlle Smits.

Eerder op de dag won Frankrijk in dezelfde groep met 4-0 van Slovenië. Door het betere doelsaldo (+6 om +10) heeft Oranje Onder 19 dinsdagavond aan een gelijkspel tegen de regerend Europees kampioen genoeg om zich te plaatsen voor het EK in Noord-Ierland. Beide landen staan om 19:00 uur tegenover elkaar in Putten.

06-04-2017

Op donderdag 6 april is Oranje Onder 19 begonnen aan de eliteronde van de EK-kwalificatie. In Putten won het elftal van KNVB-coach Jessica Torny met 5-0 van Slovenië.

Namens ADO Den Haag Vrouwen maakten Nadine Noordam en Victoria Pelova deel uit van de wedstrijdselectie. Pelova mocht vanaf de aftrap debuteren tegen Slovenië. Op slag van rust gaf ze de assist op de 3-0 van Joëlle Smits en in de 73ste minuut werd ze vervangen door Quinty Sabajo. Nadine Noordam kwam aan het begin van de tweede helft in het veld voor Rebecca Doejaaren, die de score opende. Nog geen acht minuten later gaf ze in haar zestiende interland namens Oranje Onder 19 de assist op de 4-0 van Joëlle Smits.

In dezelfde groep won Frankrijk in de slotfase met 3-1 van Portugal. Laatstgenoemde is zaterdagmiddag om 16:00 uur in Apeldoorn de tweede tegenstander van Oranje Onder 19.

Tekst: Ivo Schimmel