Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen had zich een andere start van de play-offs gewenst. Nu de landstitel uit zicht is, wacht nog de strijd om de tweede plaats. Momenteel staat daar FC Twente, de tegenstander van vrijdag. Van de 33 eerdere onderlinge wedstrijden won ADO Den Haag Vrouwen er twaalf en de tegenstander veertien. De overige zeven confrontaties eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen werd het in Hengelo 3-0 voor de thuisclub.

Fotografie: Dennis Simonis

FC Twente begon de play-offs om het landskampioenschap met een nipte zege bij PSV. Aangezien Ajax eveneens wist te winnen, is de achterstand op de koploper vijf punten gebleven. Daar weer vijf punten achter staat ADO Den Haag Vrouwen, dat na vier competitienederlagen op rij de weg omhoog weer wil inslaan.

“Voor de mindere periode die we nu beleven is geen verklaring,” zegt Jessie van Leeuwen. “Die heb je altijd wel in het voetbal, maar ik verwacht niet dat het constant is. We zien elke wedstrijd als finale en willen dus elke wedstrijd voor de winst gaan.”

Hoewel ze al enkele seizoenen actief is in de Residentie, zal ze in het huidige de meeste officiële wedstrijden in het eerste spelen. “Ik heb niet veel gespeeld, maar ben wel blijven groeien,” zegt de 20-jarige verdedigster, van wie deze week bekend werd dat ze na dit seizoen ADO Den Haag Vrouwen verlaat. “Dan doet het me goed dat ik nu de kans krijg om te laten zien wat ik kan en dat het lekker gaat is mooi meegenomen.”

Fotografie: Peter Looijen

Ze ziet FC Twente als een goede ploeg met veel kwaliteit, die wil voetballen. “Maar dat hebben wij ook. Meestal spelen wij goed tegen FC Twente en als je kijkt naar de eerdere uitslagen zou het een leuke wedstrijd kunnen worden.”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 28 april gespeeld op Sportpark Slangenbeek, gelegen aan de Torenlaan 60 in Hengelo. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen