ADO Vrouwen struikelt over FC Twente
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen struikelt over FC Twente

ADO Den Haag Vrouwen is met lege handen achtergebleven in de tweede ronde van de play-offs om de titel van de vrouwencompetitie. FC Twente hield de punten in eigen huis: 5-0.

ADO Den Haag Vrouwen had het moeilijk in de beginfase van het treffen op Sportpark Slangenbeek. Al vroeg creëerde FC Twente meerdere mogelijkheden. Na zes minuten kon de formatie van trainer Arend Regeer gevaarlijk worden. Jennifer Vreugdenhil onderscheidde zich toen uit de Haagse inzet een counter volgde. Het eerste kwartier eindigde zodoende met de brilstand nog op het scorebord.

In de zeventiende minuut kwam FC Twente aan de leiding. Een voorzet van Eshly Bakker werd door Priscilla Mesker in eigen doel gewerkt: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Bakker zelf de marge. Laatstgenoemde kwam vanaf links naar binnen lopen en schoof de bal in de hoek van het doel: 2-0. Twee dompers in een kort tijdsbestek, maar er was nog genoeg tijd om wat terug te doen.

Op slag van rust werd duidelijk dat ADO Vrouwen met nul punten huiswaarts zou keren. Bakker promoveerde een steekbal tot assist, al was dat uit buitenspelpositie. Scheidsrechter Victor Ris wilde er echter niet aan om het doelpunt ongeldig te verklaren. De rapen waren gaar voor de groengelen, helemaal toen Lineth Beerensteyn in de 41ste minuut eveneens een duit in het zakje deed: 4-0.

Na de doelwissel bleef de schade beperkt voor de club uit de Residentie. Er viel nog één doelpunt. Een kleine tien minuten voor het einde werd een strakke voorzet van Beerensteyn door de in het veld gekomen Lenie Onzia in het doel gewerkt: 5-0.

In de tweede helft was ADO Den Haag Vrouwen nog wel een paar keer in de gelegenheid geweest om een doelpunt te maken. Zo eindigde een dalend afstandsschot van Nadine Noordam op het dak van het doel en schoot Lindsey Keizerweerd de bal na een fraaie steekpas in het zijnet. Diezelfde Keizerweerd baarde ook opzien door met een bal achter haar standbeen Beerensteyn te verrassen. De imponerende actie resulteerde in een aanval die door keepster Barbara Lorsheyd werd onderbroken.

FC Twente was in het tweede bedrijf ver teruggezakt op eigen helft. De kansen die de brigade van coach Tommy Stroot desalniettemin wist op te zetten, werden gekeerd door doelvrouw Jennifer Vreugdenhil. Mede dankzij haar handelend optreden werd een ruimere nederlaag voorkomen.

Een kans op revanche volgt komende vrijdag (19:30 uur). Dan brengt de club achter de duinen een bezoek aan PSV, dat exact een week later op visite komt in het Kyocera Stadion.

Karakteristiek:

FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen 5 – 0 (4 – 0)

Scoreverloop: 17. Priscilla Mesker (eigen doelpunt) 1-0, 23. Eshly Bakker 2-0, 39. Eshly Bakker 3-0, 41. Lineth Beerensteyn 4-0, 81. Lenie Onzia 5-0

Gele kaart: 65. Sabine Kuilenburg, 75. Danique Kerkdijk, 76. Siri Worm

Scheidsrechter: Victor Ris

Aantal toeschouwers: 300

Opstellingen:
FC Twente: Barbara Lorsheyd; Maud Roetgering ©, Eshly Bakker (75. Sabrine Ellouzi), Danique Kerkdijk, Siri Worm; Sherida Spitse (59. Lenie Onzia), Marthe Munsterman, Renate Jansen; Jill Roord (79. Cheyenne van den Goorbergh); Ellen Jansen, Lineth Beerensteyn

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Nikki Ridder (46. Sabine Kuilenburg), Hélène Heemskerk ©, Jessie van Leeuwen (62. Mijke Roelfsema), Priscilla Mesker; Nadine Noordam, Victoria Pelova, Vesna Veltrop; Nance van der Meer, Myrthe van Erk, Lindsey Keizerweerd

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen