Jong ADO Vrouwen ruimschoots langs RVVH
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen ruimschoots langs RVVH

Zaterdagmiddag 29 april werd door Jong ADO Den Haag Vrouwen het laatste thuisduel van dit seizoen gespeeld. Voor het eerst in de historie speelde Jong ADO een wedstrijd op het eigen Sportcomplex De Aftrap, waar om 14.30 uur werd afgetrapt tegen RVVH VR1. Dankzij goed voetbal wisten de groengelen met een overtuigende 3-0 overwinning de punten in Den Haag te houden.

Het was RVVH dat in het begin van de wedstrijd gelijk dreigend werd voor het Haagse goal. Keepster Isa Pothof wist de inzet van de tegenpartij uitstekend te keren door de bal over het doel heen te tikken.
Twee minuten later viel het eerste doelpunt van de wedstrijd voor Jong ADO Vrouwen. Chasity Grant scoorde op aangeven van Carmen Simonis; 1-0. Kort na het eerste doelpunt was het opnieuw raak voor de groengelen. Eline Koster wist met een fraaie afstands-lob de keepster van RVVH te passeren; 2-0.

In het restant van de eerste helft wist de ploeg van Hans van Heteren nog een aantal kansen te creëren, maar helaas werden deze niet omgezet in doelpunten. De ploegen zochten dan ook de thee op met een 2-0 voorsprong voor Jong ADO Den Haag Vrouwen.

Gedurende het eerste deel van de tweede helft wisten beide ploegen weinig kansen te creëren. In de 65e minuut besliste Chasity Grant de wedstrijd door een prima steekpassje van Eline Koster tegen de touwen te werken; 3-0.

Het restant van de wedstrijd maakte Jong ADO Vrouwen het de bezoekers nog knap lastig en wist meerdere malen nog gevaarlijk te worden. Desondanks bleven doelpunten uit en werd de 3-0 tevens ook de eindstand. 

Zaterdag 6 mei speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen haar laatste competitieduel van dit seizoen. Op Sportpark Roodemolen in Sassenheim is om 14.30 uur Ter Leede VR1 de tegenstander. Een wedstrijd waarin voor Ter Leede het kampioenschap op het spel staat. 


Jong ADO Den Haag Vrouwen – RVVH VR1 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 6. Chasity Grant, 9. Eline Koster, 65. Chasity Grant

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof, Kimberley Smit, Alyssa Daal, Sabine Kuilenburg (71. Renee Zoutewelle), Julia Kagie, Carmen Simonis, Eline Koster, Annouk Boshuizen, Chasity Grant, Jaimy Ravensbergen, Laura Brafine (67. Holly Kampers) 

Fotografie: Christian Brafine