Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Nu ook de strijd om de tweede plaats gestreden is, staat voor ADO Den Haag Vrouwen in het komende tweeluik de strijd om de derde plaats in de Eredivisie Vrouwen op het spel. Voordat de Eindhovense vrouwen een week later op bezoek komen in het Kyocera Stadion, staat op Bevrijdingsdag eerst de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Van de vijftien eerdere onderlinge confrontaties wonnen beide clubs er zes. De overige drie duels eindigden in een gelijkspel. Dit seizoen zijn de groengelen nog ongeslagen tegen de opponent uit Eindhoven. Beide thuiswedstrijden werden gewonnen en de uitwedstrijd eindigde in 3-3. De Haagse doelpunten werden destijds gescoord door Sharona Tieleman, Michelle Vrieling en Jessie van Leeuwen. Jeslynn Kuijpers, Vanity Lewerissa en Lucie Akkerman waren namens de thuisploeg trefzeker.

Beide elftallen begonnen aan de play-offs om het landskampioenschap met nederlagen tegen Ajax en FC Twente. In het komende tweeluik zal de strijd om de derde plaats in de Eredivisie Vrouwen centraal staan. PSV staat momenteel op doelsaldo op die derde plek, gevolgd door ADO Den Haag Vrouwen.

“De laatste vijf wedstrijden eindigden voor ons niet in een goed resultaat en dat is natuurlijk jammer. Zeker omdat je daarmee geen kampioen meer kunt worden en ook de tweede plek weggeeft,” kijkt Nadine Noordam terug op de afgelopen periode. Wel verwacht ze dat haar ploeg de derde plaats nog zal halen. “We gaan er alles aan doen om die plek de komende wedstrijden veilig te stellen.”

Naar haar eigen seizoen tot nu toe kijkt de middenveldster met een goed gevoel. “Natuurlijk kan het altijd beter en had ik meer doelpunten kunnen maken en belangrijker kunnen zijn voor het team. Het halen van het EK Onder 19 is ook een hoogtepunt van het seizoen. Dit is een hoog podium om jezelf weer op de kaart te zetten. Dat is natuurlijk mooi!”

Komende vrijdag verwacht ze een lastige wedstrijd. “We hebben het uit tegen PSV altijd lastiger dan thuis,” aldus de 18-jarige speelster. “Maar omdat wij een team hebben dat ontzettend veel strijd kan leveren, denk ik dat wij aan het eind van de wedstrijd met de winst zullen staan.”

De wedstrijd PSV – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 5 mei gespeeld op De Herdgang, gelegen aan de Oirschotsedijk 12 in Eindhoven. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen