Jong ADO Vrouwen eindigt derde in Topklasse
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen eindigt derde in Topklasse

Op zaterdag 6 mei stond voor Jong ADO Den Haag Vrouwen de laatste competitiewedstrijd op het programma. Op bezoek bij Ter Leede werd het eerste seizoen op het hoogste amateurniveau afgesloten. Na een 3-1 overwinning voor Ter Leede kon de thuisploeg de schaal omhoog houden, als kampioen van de Topklasse.

Dat Ter Leede speelde voor het kampioenschap was direct zichtbaar, want al na enkele minuten konden zij de eerste grote kans noteren. Het schot van de rechtsbuiten ging rakelings naast. De openingstreffer voor de thuisploeg liet dan ook niet lang op zich wachten, na 11 minuten spelen werd de bal binnen gekopt door oud-ADO-speelster Jill Willmot; 1-0. ADO-goallie Romy Dalebout hield haar ploeg vervolgens in de wedstrijd door een aantal keer goed op te treden, maar helaas wist ook zij niet te voorkomen dat Ter Leede na 18 minuten spelen de 2-0 scoorde. Jong ADO Vrouwen probeerde voor rust nog de aansluitingstreffer te maken middels Eline Koster en Romy Speelman, maar hun inzetten waren net niet scherp genoeg.

In de tweede helft werden de bezoekers langzamerhand toch wat sterker, maar tot echte kansen leidde dat vooralsnog niet. Totdat Jaimy Ravensbergen in de 65ste minuut door de keepster van Ter Leede onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied. De scheidsrechter besloot een strafschop aan Jong ADO Den Haag Vrouwen toe te kennen. Fréderique Nieuwland nam plaats achter de bal en schoot beheerst binnen; 2-1. Vanaf dat moment kwam de spanning pas echt terug in de wedstrijd. Jong ADO Vrouwen  zette de thuisploeg steeds meer onder druk en creëerde meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker. Ook Ter Leede kwam er echter een paar keer gevaarlijk uit en trok uiteindelijk aan het langste eind: in de 83ste minuut scoorde zij de 3-1, waarmee de wedstrijd was beslist. Het kampioensfeest voor Ter Leede kon beginnen.

Jong ADO Den Haag Vrouwen eindigt derde in hun eerste seizoen in de Topklasse. Een boven verwachting goed resultaat voor de jonge talentenploeg! Het team van Hans van Heteren komt a.s. dinsdag wederom in actie. Ditmaal voor de halve finale van de Haaglanden ASTA Cup. Om 20.00 uur trapt Jong ADO Den Haag Vrouwen af tegen en bij RKDEO VR1, te Nootdorp.

Ter Leede VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 11. Jill Willmot (Ter Leede) 1-0, 18. Kim Zethof (Ter Leede) 2-0, 64. Fréderique Nieuwland 2-1, 83. Romy van Beelen (Ter Leede) 3-1

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Julia Kagie, Allyssa Daal, Fréderique Nieuwland, Renee Zoutewelle (52. Kimberley Smit), Romy Speelman, Eline Koster (52. Holly Kampers), Carmen Simonis, Chasity Grant, Jaimy Ravensbergen en Laura Brafine.

Fotografie: Christian Brafine