Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV

Na twee uitwedstrijden wacht ADO Den Haag Vrouwen aanstaande vrijdag weer een krachtmeting in eigen huis. Voor de derde maal dit seizoen komt PSV op bezoek in het Kyocera Stadion. Van de zestien eerdere onderlinge ontmoetingen in de competitie won de thuisploeg er zes en de opponent zeven. De overige drie duels eindigden in een gelijkspel. De eerdere twee thuiswedstrijden dit seizoen wist ADO Den Haag Vrouwen te winnen. Op 30 september werd het 3-1 en op 10 februari zorgde Nadine Noordam, die ook in de eerste ontmoeting trefzeker was, met een vroeg doelpunt voor de 1-0 zege. Afgelopen vrijdag won PSV in Eindhoven met 2-0.

Dankzij die overwinning staat de Noord-Brabantse club op de derde plaats, drie punten los van ADO Den Haag Vrouwen. Het elftal van trainer Arend Regeer zal de laatste kans om nog derde te eindigen in de Eredivisie Vrouwen met beide handen willen aangrijpen in het eigen stadion, waar PSV als laatste club werd verslagen.

“Het is jammer dat we de kansen die we krijgen niet afmaken,” kijkt Marthe van Erk naar de reeks van vijf duels zonder Haagse treffer. “Afgelopen vrijdag tegen PSV hebben we 100% kansen gehad en die moeten er gewoon in. Komende vrijdag moeten we de ballen erin schieten en ik hoop dat ik daar als spits een bijdrage aan kan gaan leveren. Ik verwacht dat we nog drie lastige wedstrijden gaan krijgen tegen goede clubs. Afgelopen vrijdag hebben wij een goede wedstrijd gespeeld. Als wij zo blijven spelen zie ik ons nog wel punten pakken. Wij willen het seizoen zo goed mogelijk afsluiten.”

De aanvalster kijkt met een tevreden gevoel naar haar seizoen tot nu toe. “Ik heb regelmatig in de basis gestaan, in tegenstelling tot vorig seizoen. Wel op verschillende posities, maar ik ben altijd blij als ik speelminuten krijg. Alleen heb ik wel wat blessures gehad. Ik wil nu fitter worden en het komende seizoen blessurevrij blijven en nog meer wedstrijden gaan spelen.”

“Ik verwacht dat wij deze keer weer wat meer de bovenliggende partij zullen zijn,” zegt de 21-jarige speelster over de wedstrijd tegen PSV. “In ons eigen stadion spelen wij altijd sterk tegen PSV. Ik verwacht dat wij er deze keer weer met de drie punten vandoor gaan.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt op vrijdag 12 mei gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel